Teknoloji

Asus ZenBook 13 UX331 ince gövdede ayrık grafik işlemci sunuyor

asus zenbook ux331Intel ve AMD’nin yeni giriştikleri iş ortaklığının sonucu olacak ayrık grafik işlemcili, ince ve hafif dizüstü bilgisayarları bekliyoruz. Ancak bu sıralarda Nvidia’nın GeForce MX150, taşınabilirlik ön planda olduğunda güç ve performansın en iyi birleşimi olmaya devam ediyor. Asus, ZenBook 13 UX331 modeliyle gezegendeki en ince dizüstü bilgisayarı oluşturduğunu öne sürüyor. Bu modelde ayrık grafik işlemci birimi bulunuyor.

Asus, Nvidia’nın GeForce MX150 grafik işlemcisini hem bu modelde hem de Flip 14 ikisi bir arada modelinde de sunuyor. İlk versiyonu geçen yıl duyurulan ZenBook 13, sadece 1.2 santimetrelik kalınlığı ve sadece 1.1 kg. ağırlığıyla gerçekten ince ve hafif bir dizüstü bilgisayar olma özelliğini taşıyor.

ZenBook 13’ün yeni versiyonunda yer alan 1080p ekran dokunmatik özelliğe sahip. Ne var ki, ekran serbestçe döndürmeye olanak sağlayan menteşeler içermiyor. Asus, bu bilgisayarın 14 saate varan pil ömrüyle tüm gün çalışma imkanı sunduğunu söylüyor. Ancak bu süreye ancak belirli işlevlerden ve özelliklerden fedakârlık ederek ulaşmak mümkün oluyordur.

MX150, çerçeve hızları savaşında uygun fiyatlı masaüstü oyun bilgisayarlarına meydan okuyacak bir performans sunmaz, ancak belirli popüler oyunları tatmin edici biçimde oynatabileceğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra VR uygulamaları için de çok elverişli bir bilgisayarın olmadığı söyleniyor.

Bu arada UX331’in henüz piyasaya çıkmamış bir versiyonu üzerinden gerçekleştirilen incelemelere göre, Asus MX150’nin çalışma frekansını düşürmüş. Bu nedenle GPU’yu en son hızda çalıştıran, daha büyük boyutlu MX150’li dizüstü bilgisayarlardakiyle aynı seviyede grafik performansının alınamayabileceğine dikkat çekiliyor.

Dört çekirdekli Intel Core i5-8250U işlemci, 8 GB RAM, 256 GB SSD, tek USB-C portu, iki USB 3.0 portu ve microSD kart okuyucu gibi özelliklere sahip olan Asus ZenBook 13 UX331’in yurt dışı fiyatı 999 dolar olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER