İncelemelerManşetler

Asus X515 İncelemesi: Fiyat-performans ürünü arayanlar için dikkat çeken seçenek

asus x515 inceleme
asus x515
Asus X515’te 10. nesil Intel Core i5 işlemci bulunuyor.

Dizüstü bilgisayarlar son zamanların en çok ilgi gören tüketici elektroniği ürünlerinin başında geliyor. Satışların artmasının yanında, tüketiciler sahip olacakları modelin ihtiyaçlarını ne oranda karşılayacağı konusunda da daha hassas davranıyor. Aynı zamanda bütçelerini de dikkate alarak en iyi seçimi yapmayı hedefliyor. Asus X515, bu noktada tüketicilerin dikkat ettikleri her noktayı karşılayan uygun fiyatlı bir model olarak öne çıkıyor. Asus X515, ister iş ister oyun için olsun, güçlü performans ve sürükleyici görseller sunan giriş seviyesi bir dizüstü bilgisayar olarak nitelendiriliyor.

Konfigürasyona göre değişmekle birlikte, toplam 1.8 kilogram ağırlığıyla elde veya çantada rahatlıkla taşınabilen Asus X515, hayatınızın hızına rahatlıkla ayak uyduracaktır. Bunun yanı sıra sadece 19 milimetre kalınlığındaki gövdesi de, onu modern dizüstü bilgisayarların sınıfına sokuyor. Çantanıza rahatlıkla sığdırmanıza izin veriyor. Gri renkli pürüzsüz yüzeyi şık bir görünüm sağlıyor, buna ek olarak dizüstü bilgisayarın kullanımı ve bakımında da avantaj sağlıyor.

X515’te Asus’un Nano Edge olarak adlandırdığı ekran bulunuyor. Nano Edge teknolojisi sayesinde yüzde 83’lük ekran-gövde oranı elde ediliyor. Bu da dizüstü bilgisayarın yüzey alanından tasarruf etmeyi mümkün kılıyor. Nano Edge ekran iş ve oyun için sürükleyici bir görüntüleme deneyimi sunuyor. 15.6 inç, Full HD çözünürlüklü IPS panel, sahip olduğu yansıtma önleyici kaplama sayesinde her ışık koşulu altında rahat bir görüş sağlıyor, rahatsız edici parlama ve yansımaların önüne geçiyor. LED arka aydınlatmalı ekran, 200 nit parlaklıkla her ortamda yeterli bir kullanım ekranı sağlıyor. NTSC renk gamının yüzde 45’i destekleniyor. 16:9 görüntü oranı özellikle video izlerken ekrandan tam anlamıyla yararlanmayı sağlıyor. Oyun, eğlence veya çalışma zamanlarında bu ekran fazlasıyla iş görüyor. Çift hoparlörlü ses sistemi, SonicMaster desteğiyle yüksek kalitede bir ses çıkışı sağlıyor. Bu da oyun ve eğlence tarafında deneyimi yükseltiyor. Dahili mikrofon da toplantılarda sesinizin karşı tarafta rahat şekilde duyulmasını sağlıyor. Toplantılar demişken, VGA çözünürlüklü kameranın da ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir görüntü kalitesi sunduğunu belirtelim.

asus x515

Asus X515, Intel Core i7’ye kadar farklı işlemci seçenekleriyle sunuluyor. Buna ek olarak GPU, RAM, depolama alanı seçenekleri de değişiklik gösteriyor. Ayrıca SSD ve HDD’nin bir arada bulunduğu konfigürasyonlar da mevcut. Bu konfigürasyonlarda uygulamalar daha hızlı yanıt ve yükleme süreleri için SSD’ye yüklenirken HDD ise filmler, müzikler ve fotoğraflar için kullanılıyor. Elimizdeki modelde ise Intel Core i5-1035G1 işlemci, Nvidia GeForce MX130 GPU, 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza bulunuyor. Bu donanım paketi Office uygulamalarını kullanma, internette gezinme ve bunun gibi birçok günlük iş için fazlasıyla yeterli. Oyun tarafında da ana akım kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verecektir.

X515, 37.5 vat-saatlik, iki hücreli lityum iyon pille geliyor. 30-40 kadar Chrome sekmesinin başrolde olduğu normal bir kullanım senaryomuzda, tek bir şarjla 3-4 saat arası kullanım imkanı sağlıyor. X515, çantada fazla yer tutmayan, rahat taşınabilir bir güç adaptörüyle geliyor. Bunun sayesinde sadece yarım saatte pilin yüzde 50’lik kısmı şarj edilebiliyor. Bağlantı özellikleri bakımından da Asus X515 sahiplerinin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor. 1 adet USB-C 3.2, 1 adet USB 3.2 Type-A, 2 adet USB 2.0, 1 adet HDMI, 1 adet kombo ses jakı ve 1 adet microSD kart okuyucu bulunuyor. Böylelikle istediğiniz çevresel cihazı, port sıkıntısı çekmeden bağlayabilirsiniz. Akıllı telefonlarınızla çektiğiniz fotoğraf ve videoları da microSD kartlar aracılığıyla kolaylıkla aktarabilirsiniz. Kablosuz bağlantı tarafında ise Wi-Fi 5 ve Bluetooth 4.1 destekleri bulunuyor.

asus x515

Asus X515’teki tam boyutlu arka aydınlatmalı klavye, loş ortamlarda çalışmak için ideal bir ortam sunuyor. Ergonomik olarak tasarlanmış, sağlam ve yekpare yapısı, aynı zamanda 1.4 milimetrelik tuş basma mesafesiyle X515 rahat bir yazma deneyimi sağlıyor. Sayısal tuş takımının varlığı hesaplama işleriyle uğraşanlar veya oyun oynayanlar için epey kullanışlı olacaktır. Trackpad bilgisayarın boyutuna göre biraz küçük tutulmuş. Buna rağmen yumuşak yüzeyi ve hızı sayesinde fare gibi harici bir donanıma ihtiyaç hissettirmiyor. Ayrıca tıklatmalar da rahatlıkla yapılıyor.

Yazılım tarafına geldiğimizde, elimizdeki Asus X515 konfigürasyonunda Windows 10 Home yüklü olarak geliyor. Asus, McAfee güvenlik yazılımını yüklü olarak sunarken MyASUS da dikkat çeken yazılım unsurları arasında bulunuyor. MyASUS, dizüstü bilgisayardan daha fazlasını elde etmeyi sağlayan çeşitli Asus uygulamalarını sunuyor. iOS veya Android telefonunu kullanarak çoklu görev yapma, ekranı yansıtma veya bu cihazlara genişletme, PC’nin performansını optimize etme, satış sonrası servis ve destekle iletişime geçme gibi özellikler var. Ayrıca çok çeşitli popüler uygulamalar için özel teklifler de MyASUS dahilinde sunuluyor. Bunun dışında dilediğiniz klasik veya modern Windows uygulamasını Microsoft Store veya diğer kaynaklardan kolaylıkla yükleyebilirsiniz.

asus x515

Asus X515, şık tasarımı, büyük ekranı, kullanışlı klavyesi ve trackpad’i, optimum performansı birçok kullanıcının ihtiyacını rahatlıkla karşılıyor. Fiyat-performans noktasında iyi bir ürün arayanlar için Asus X515, öne çıkan seçeneklerden biri oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER