Manşetler

Asus Windows 10 işletim sistemli oyun bilgisayarını görücüye çıkardı

asus-rog-windows-10-121015

Microsoft’un geçtiğimiz hafta tanıttığı Windows 10 işletim sistemli cihazlar boyut ve form olarak farklılık gösterse de, temel özellikleri itibarıyla üretkenliği ön plana çıkarıyor. Bu da Microsoft’tan daha özel amaçlara yönelik bilgisayarlar bekleyenlerin gözünü diğer üreticilere çevirmesine neden oluyor. Oyuna yönelik özellikler arayan kullanıcıların ilk tercihleri arasında yer alan Asus, Republic of Gamers (ROG) serisi altında hazırladığı Windows 10 işletim sistemli yeni cihazlarını görücüye çıkardı.

Asus ROG GX700 oyuna yönelik bir dizüstü bilgisayar olsa da, kullanıcıların her zaman yanlarında taşımayı istemeyecekleri özel bir eklentiyle birlikte geliyor. Bu konuda karar verirken kas gücünün de önemli bir faktör olacağını belirtmekte fayda var. Bu ek parça sayesinde ROG GX700 için ekstra soğutma sağlanıyor ve oyun oynarken ısınma tehlikesi olmadan maksimum performans elde ediliyor. Özellikle oyunlara yönelik ihtiyaçlar için tasarlanmış K serisi bir Intel Core i7 işlemci barındıran ROG GX700, Nvidia GTX 980 grafik işlemcisi ve 4K çözünürlük sunan IPS ekranla birlikte geliyor. Söz konusu ekranda yer alan ve Nvidia tarafından geliştirilen G-SYNC teknolojisi görsel performansın kalitesini yükseltiyor.

ROG GX700 kadar göz alıcı olmasa da, Asus’un yeni dizüstü bilgisayarlarından ROG G752 de ayrı bir ilgiyi hakediyor. GX700’dekinden farklı, “Mobile 3D Vapor Chamber” isimli özel bir soğutma sistemi barındıran ROG G752, işlemciyi ve grafik işlemcisini ayrı ayrı soğutuyor. ROG G752’de yedinci nesil Intel Core i7 işlemciye Nvidia’nın 965M, 970M veya 980M grafik işlemcileri eşlik ediyor. 64 GB’ye kadar RAM, Nvidia G-SYNC teknolojisine sahip ekran ve Thunderbolt 3.0 ile USB Type-C girişleri ROG G752’nin diğer özellikleri arasında bulunuyor.

asus-rog-g20-121015

Asus Windows 10 işletim sistemli oyun bilgisayarlarında sadece taşınabilir çözümlerle yetinmedi. ROG G20CB Compact adını taşıyan masaüstü bilgisayar da Intel Core işlemci ve Nvidia GTX grafik işlemci seçeneğiyle birlikte geliyor. “Oculus Ready” etiketi taşıyan bilgisayar, sanal gerçeklik deneyimi için gerekli tüm donanımı, Oculus Rift başlığı hariç, kullanıcılarına sunuyor.

Asus, yeni ROG serisi bilgisayarlarının çıkış tarihi ve fiyatı konusunda bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER