Teknoloji

Asus’tan cepte taşınabilecek Windows 10 bilgisayar: VivoStick

asus-vivostick-030915

Artık HDMI çubuklarının uyumlu monitörlere veya bir TV’ye takıldıklarında tam teşekküllü birer bilgisayara dönüşmesine alışmak gerekiyor. Asus da bu modaya VivoStick ile uyuyor ve Intel’in ComputeStick’ine yanıt veriyor. Cepte taşınabilecek bir bilgisayar olan Asus VivoStick, 129 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza barındıran bilgisayarda ilginç biçimde iki adet USB girişi ve bir adet kulaklık jakı da bulunuyor. Intel Cherry Trail işlemciye sahip Asus VivoStick’te grafik işlemcisi için de Intel tercih edilmiş. Dolayısıyla Asus VivoStick’in üst sınıf Windows bilgisayarların görüntü kalitesini yakalaması pek mümkün gözükmüyor.

Ancak Asus VivoStick’in Office dokümanlarının taşındığı bir USB bellekten daha fazlası olduğunu da belirtmek gerekiyor. Bir klavye ve fare de olaya dahil edildiğinde hakiki bir bilgisayara dönüşen Asus VivoStick, sadece 70 gram ağırlığında ve 138 x 34 x 15 mm.’lik boyutlara sahip.

Bluetooth 4.0 ve 802.11n Wi-Fi bağlantı desteğini de barındıran Asus VivoStick’in piyasaya çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER