Teknoloji

Asus Vivobook 13 Slate OLED dizüstü bilgisayar tanıtıldı

asus vivobook 13 slate oled

Asus Vivobook 13 Slate OLED T330 adını taşıyan yeni dizüstü bilgisayarını gözler önüne çıkardı. Vivobook 13 Slate OLED, 13.3 inçlik çıkarılabilir bir ekrana sahip ilk dizüstü bilgisayar olma özelliğini taşıyor.

Vivobook 13 Slate OLED, temel itibarıyla ince klavyesi bulunan dayanıklı bir tablet olarak değerlendirilebilir. Geleneksel kullanım için hazırlanan cihazın hedef kitlesinde sanatçılar, grafik tasarımcıları, fotoğrafçılar ve kreatif profesyoneller bulunuyor.

Vivobook 13 Slate OLED’de ekran kalitesine özellikle vurgu yapılıyor. Sunduğu özellikler Vivobook 13 Slate OLED’i kreatif profesyoneller ve ofisinden uzakta çalışanlar için uygun bir cihaz profili çiziyor.

13.3 inç büyüklüğündeki OLED Dolby Vision Full HD çözünürlük sunuyor. Maksimum parlaklık seviyesi 500 nit olan bu ekran, DCI-P3 renk gamının da tamamını kapsıyor. Ekran VESA DisplayHDR True Black 500 sertifikasına da sahip.

“Sinema vari” bir görsel kalite vadeden Asus, dört hoparlörlü Dolby Atmos destekli ses sistemi de sunuyor. 3.3 GHz dört çekirdekli Intel işlemciye sahip dizüstü bilgisayarda Intel UHD ekran kartı da mevcut. Dizüstü bilgisayarın RAM seçenekleri 32 GB’ye, depolama alanı seçenekleri ise 256 GB M.2 NVM3 PCIe 3.0 SSD’ye kadar uzanıyor. Entegre mikrofon kurulumu da bilgisayarda mevcut.

Dizüstü bilgisayarda iki adet USB 3.2 Gen 2 Type-C girişi bulunuyor. Güç iletimini sağlayan bu girişler ekran bağlantısında da kullanılıyor. 3.5 mm. kulaklık jakı ve microSD kart okuyucusu da Vivobook 13 Slate OLED’de mevcut.

802.11ac WiFi, Bluetooth 5.0, 50 WHrs pil, 13 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamerayla gelen bilgisayara ASUS Pen 2.0 kalem de eşlik ediyor. 4096 basınç seviyesine sahip bu kalem, USB-C ile şarj ediliyor. Kalemle birlikte dört farklı değiştirilebilir uç da sunuluyor.

ASUS Vivobook 13 Slate OLED önümüzdeki ay Kuzey Amerika’da piyasaya çıkacak. Dizüstü bilgisayarın fiyatı konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER