Manşetler

ASUS VivoPC işlevselliği şık ve modüler bir tasarım içinde sunuyor

ASUS geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü ve bir ”oturma odası bilgisayarı” olarak tanımladığı VivoPC serisinin Türkiye tanıtımını gerçekleştirdi. Performans, bağlantı seçenekleri ve sağlam yapı gibi avantajları nedeniyle masaüstü bilgisayarları tercih eden kullanıcılar, VivoPC sayesinde boyut bakımından da önemli bir avantaja kavuşacak. 190 x 190 x 56,2  mm.’lik boyutlarıyla bir DVD kutusu kadar yer kaplayan VivoPC ile internette gezinmenin yanı sıra yüksek çözünürlüklü videoları izlemek de mümkün oluyor.

IMG_1790

Kişiselleştirilebilir olması ve kolay kurulumu VivoPC’yi cazip kılan diğer unsurlar olarak ön plana çıkıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde satın aldıkları VivoPC üzerinde çeşitli modifikasyonlar gerçekleştirebiliyor. Kutusundan çıktığı gibi kullanılabilen VivoPC hem monitöre hem de televizyona bağlanıyor.

IMG_1787

Asus VivoPC serisinde Intel’in Celeron, Core i3 ve Core i5 işlemcileri bulunuyor. Bu işlemciler sayesinde Asus VivoPC ile yüksek çözünürlüklü videolar büyük ekranda izlenebiliyor, tablolar ve sunumlar hazırlanabiliyor ve internette rahatça gezinilebiliyor.

IMG_1788

Serinin baz modeli olarak tanımlanabilecek olan VivoPC VM40B’de Intel Celeron işlemci yer alıyor. VivoPC VC60’ta Core i3, VivoPC VC60V’de ise Core i5 işlemci kullanılmış. Her üç modelde de 802.11ac Wi-Fi bağlantı özelliği ve DLNA desteği mevcut. Buna ek olarak, tümleşik dahili stereo hoparlör sayesinde ekstra bir araca ihtiyaç duymadan VivoPC’den kuvvetli bir ses çıkışı sağlanabiliyor.

IMG_1785

ASUS VivoPC’yi mobil cihazlarla tam uyumlu olarak çalıştırabilmek de mümkün. ASUS’un kendisine ait Wi-Fi GO teknolojisi sayesinde klavye veya fare olmadan, akıllı telefon veya tablet üzerinden VivoPC kontrol edilebiliyor. Bu teknoloji sayesinde VivoPC’ye uzaktan bağlanarak multimedya yönetimi ve dosya paylaşımı gerçekleştirmek de mümkün oluyor. Kullanıcıların Wi-Fi GO ile gelen uzaktan kontrol imkanlarından faydalanması içinse Wi-Fi GO iOS veya Android uygulamalarını indirmeleri gerekiyor. Wi-Fi GO aracılığıyla Gyro özellikleri de destekleniyor, yani oyunlarda akıllı telefonu bir kontrol aracı olarak kullanılabiliyor. VivoMouse adını taşıyan Windows 8 uyumlu fare ise hem bir touchpad hem de bir uzaktan kumanda olarak kullanılabiliyor. ASUS VivoPC serisi 299 dolar + KDV’den başlayan fiyatlarla Türkiye pazarında satışa sunuldu.

İLGİLİ HABERLER