Teknoloji

Asus uygun fiyatlı dört akıllı telefon üstünde çalışıyor

asus

Asus CEO’su Jerry Shen 2018’in sonunda istifa ettiğinde şirket akıllı telefon pazarındaki odak noktasını amiral gemisi cihazlara ve ROG serisi oyun telefonlarına kaydırmıştı. Ancak şirket 2019’un ilkbaharına kadar Zenfone Live (L2) gibi modelleri piyasaya sürmeye devam etmişti. Ancak bu telefonlar, Asus’un uygun fiyatlı en popüler cihazlarından biri olan Zenfone Max Pro (M2)’nin gördüğü ilgiye yaklaşamamıştı.

Yeni bir sızıntı, Asus’un yeniden strateji değişikliği yapmaya hazırlandığını gösteriyor. Bu sızıntıda Tayvanlı üreticinin “Lito”, “Lagoon”, “Bengal” ve “Scuba” kod adlı işlemcilere sahip dört cihaz üzerinde çalıştığı anlaşılıyor. Bu kod adlarının hangi işlemciler için kullanıldığı biliniyor. Dolayısıyla Asus’un üzerinde çalıştığı telefonların kategorileri konusunda fikir yürütmek de kolaylaşıyor.

“Lito” kod adı Snapdragon 765/765G için kullanılıyor. “Lagoon” kod adının ise Snapdragon 690’u temsil ettiği düşünülüyor. Bu işlemcileri taşıyan modellerin orta segmentin daha üst kısmında konumlandırılması muhtemel görünüyor.

“Bengal” ve “Scuba” konusunda ise sinyaller biraz daha zayıf hâle geliyor. Bengal’in Snapdragon 662 veya Snapdragon 460 için kullanıldığı düşünülüyor. Scuba’nın ise Qualcomm Snapdragon 200 serisinden bir işlemci olduğu tahmin ediliyor.

Asus markalı bu dört gizemli telefon hakkında bilinenler şu an için bunlarla sınırlı. Ancak önümüzdeki dönemde telefonlara dair yeni detaylarla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER