Teknoloji

ASUS UX21 ile birlikte 13.3 inç’lik UX31’i de piyasaya sürecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ASUS’un Ultrabook segmentine mensup ilk üyesi UX21 yaz başında düzenlenen Computex 2011’de tanıtılmıştı. 11.6 inç’lik bu cihaz IFA 2011’de de ziyaretçilerin karşısına çıktı. Oldukça kaliteli bir üretim sürecinin meyvesi olduğu belli olan UX21’in klavyesinin pek de iyi olmadığı This Is My Next editörü tarafından dile getiriliyor. Camdan yapılmış büyük touchpad’in ise iyi olduğu note ediliyor.

ASUS UX21 port cimriliği konusunda MacBook Air ile yarışacak şekilde tasarlanmış. Cihazda SD kart yuvası yer almıyor, buna karşın mini HDMI ve mini DisplayPort gibi portların varlığı dikkat çekiyor. Bu arada ASUS’un UX31 adında 13.3 inç’lik bir ultrabook modelinin hazırlığını yaptığı dile getiriliyor. UX21 ve UX31 teknik özellik bakımından pek farklı olmayacak. İkinci nesil Intel Core i7 ve i5 işlemciler, 2 saniyede uyku modundan çıkış, 10 güne kadar beklemede kalma gibi özellik ve marifetler her iki cihaz için de geçerli olacak. UX31’in 1.3 kg, UX21’in ise 1.1 kg. ağırlığa sahip olacağı belirtiliyor. 

Hem UX21 hem de UX31’in bu ay içinde piyasaya çıkması bekleniyor. ASUS’un fiyat konusunda oldukça agresif davranacağı düşünülüyor. Bu cihazların yurtdışında 799$’lık fiyat etiketiyle piyasaya çıkması kuvvetle muhtemel.

İlgili – ThisIsMyNext

[Görsel – ThisIsMyNext]

İLGİLİ HABERLER