Teknoloji

Asus USB Type-C girişli ilk taşınabilir monitörü tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus usb type-c

USB Type-C teknolojisi, iş istasyonu olarak adlandırılabilecek cihazların da sadeleşmesinin önünü açıyor. Tüm ihtiyaçları tek bir standart giriş ve birkaç adaptör yardımıyla karşılamak mümkün oluyor. Asus, tek kablolu taşınabilir monitörlerinde de bu teknolojiyi kullanan ilk şirket oluyor. USB 3.0 girişli Asus MB168B+ monitörün gelişmiş bir versiyonu olarak nitelenebilecek MB169C+, 15.6 inç ekranı USB Type-C teknolojisi ile buluşturuyor.

8.5 mm. kalınlığındaki taşınabilir monitör tartıda 800 gram çekiyor. Asus USB Type-C monitörde IPS panel bulunması da, kullanıcılara daha zengin ve canlı renkler ile daha iyi görüntüleme açıları sağlıyor.

Monitör, USB Type-C konnektörüne sahip tüm cihazlarla çalışabilecek. Nokia N1 tablet, yeni Apple MacBook ve Google Chromebook Pixel söz konusu konnektöre sahip cihazlardan birkaçı.

Tayvanlı üretici, yeni monitörünün fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi konusunda bir açıklamada bulunmazken, genel beklenti cihazın yurt dışı satış fiyatının 200 ila 300 dolar arasında olacağı yönünde. MB169C+’ın USB 2.0 destekli cihazlarla uyumlu olmaması ise göze çarpan tek negatif özellik durumunda.

USB Type-C teknolojisiyle uyumlu ürünlerin sayısının önümüzdeki dönemde artması kimseyi şaşırtmayacaktır. Apple MacBook gibi ürünler çeşitli eleştirilere maruz kalsalar da, teknolojideki yeni bir yaklaşımın öncüleri arasında olduklarını akıldan çıkarmamak gerekiyor. MB169C+ da USB Type-C uyumlu cihazlardaki sunum veya görsellerin çok daha fazla kişiyle buluşmasına katkıda bulunacak aksesuarlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER