Manşetler

Asus Türkiye 2012 hedeflerini açıkladı

Teknoloji pazarının önemli oyuncularından Asus, 2011’e ait bazı rakamları ve 2012’ye dair öngörü ve beklentilerini basın mensuplarıyla paylaştı. Asus Türkiye’nin üst düzey yöneticilerinin de hazır bulunduğu organizasyonda, şirketin bu yıl içinde piyasaya süreceği ürünler hakkında bilgiler de verildi.

Toplantıda ilk olarak söz alan isim Asus Türkiye ve Afrika Bölge Direktörü Peter Chang oldu. Chang, şirket olarak 2011’yi oldukça başarılı geçirdiklerini ve bunun sonucunda yılın son çeyreğinde taşınabilir bilgisayar pazarında liderliğe yükseldiklerini belirtti. Sistem ürünleri olarak tanımlanan taşınabilir bilgisayar ve tablet pazarında şirketin 180 milyon dolarlık bir ciro elde ettiğini ifade eden Chang, 400.000 adet taşınabilir cihaz sattıklarını ve bunun oldukça büyük bir kısmını taşınabilir bilgisayarların oluşturduğunu dile getirdi.

Chang, şirket olarak inovasyona fazlasıyla önem verdiklerini, Transformer ve Zenbook serileri ile de bunu kanıtladıklarını söylerken, 2012’de de bu tarz yenilikçi ürünleri piyasaya çıkarmaya devam edeceklerini müjdeledi. Asus’un 2012 hedefleri arasında taşınabilir bilgisayar pazarında elde edilen liderliği korumak ve inovasyonu sürdürmek de yer alıyor.

Şirket, yenilikçi yapısını vurgulamak adına tablete ayrı bir özen gösteriyor. Şu anda mevcut pazarın % 12’sini elinde bulunduran Asus, bu hızlı gelişen pazarda da söz sahibi olma konumunu güçlenerek korumayı hedefliyor.

Asus’un 2011’de tüketici nezdindeki algısını geliştirdiğini ifade eden Chang, tüketici memnuniyetini arttırmak adına çalışmaların devam edeceğini söyledi. Bu doğrultuda 2011 yılında servis ağını genişleten Asus, 2012 yılında cihazları için maksimum servis süresini 7 güne indirmeyi planlıyor. Şirket, tüketiciye daha kolay ulaşmak adına geçtiğimiz yıl içinde girdiği Migros, Carrefour, BİM gibi kitlesel marketlerdeki etkinliğini de bu yıl içinde arttırmayı hedefliyor.

Türkiye’nin önemli bir pazar olduğunu ifade eden Peter Chang, Türkiye ile ilgili operasyonların daha sağlıklı yürütülmesi adına bir ülke müdürü atayacaklarını dile getirdi. Türkiye’deki rekabetin sertliğine de değinen Chang, ilk beş sıradaki markaların birbirlerine oldukça yakın olduğunu ve ilk sıra olmasa bile üst sıralarda yer almanın çok büyük önem teşkil ettiğinin altını çizdi.

2011 yılında pazarın beklentinin aksine büyümediğini ifade eden Asus yetkilileri, 2012 yılında kendileri için öngördükleri büyüme oranını ise % 8 olarak açıkladılar. Şirket, fiyatlarda ise 2012 içinde % 10’luk bir düşüş beklendiğini dile getirdi. Sektördeki, ürün yelpazesinde ise tabletlerin yükselişinin dışında masaüstü bilgisayar pazarındaki daralma beklentisi dikkat çekiyor. Asus, daha evvel piyasaya sürdüğü TF 201 tablet ile fiyat performans oranı açısından bir ödül kazanmayı planladığını da duyururken, 3G seçeneğine de sahip olan TF 300 tablet ile full HD görüntü kalitesine sahip olan ve LTE’yi destekleyen TF 700 tabletin haziran ayında piyasaya sürüleceği belirtildi.

Asus’un taşınabilir bilgisayar segmentindeki ürün gamı ise önümüzdeki mayıs ayı ile köklü bir değişim geçirecek. Bu değişim ile Asus notebooklar yeni işlemcilere ve kasalara kavuşacaklar.Bu değişimin tüketici açısından en sevindirici kısımlarından biri ise fiyatlarda büyük bir artışın yaşanmayacak olması. Asus, yeni nesil notebookları ile; maksimum performans, kolay taşınabilirlik ve uzun pil ömrünü bir paket olarak kullanıcıya sunmayı hedefliyor.

Netbook sektörünün öncüsü olan Asus, rakiplerinin bu sektörü terk etmesine aldırış etmeden bu alandaki faaliyetlerine de devam ediyor. Şirket yetkilileri, tabletin yükselişi ile netbooklara olan ilgi azalsa da, ”gemiyi en son kaptan terk eder” düsturu ile bu alandaki faaliyetlerine devam edeceklerini belirttiler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER