Teknoloji

ASUS Transformer Prime güncellemeyle birlikte ethernet desteği kazanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ASUS’un daha önce ABD merkezinin Facebook sayfası aracılığıyla işaretlerini verdiği güncellemenin detayları şirketin İtalya birimi tarafından açıklandı. “Harika yeni özellikler” olarak lanse edilen yenilikler birlikte gelecek olan bu güncellemenin 29 Martta yayınlanacağı belirtildi, en azından İtalya’da. Güncellemeyle birlikte tablet-netbook melezinden ayrı olarak satılan ve cihazın USB portuna takılarak kablolu internet erişimini mümkün kılan Prime LAN kablosuna destek sağlanmış olacak.

9.4.2.21 olarak numaralandırılan yeni yazılımın özelliklerinden bir tanesi de yeni bir kamera bellenimi olacak. unun sayesinde kamera için ayrı bir güncelleme yapma ihtiyacı ortadan kalkacak, kamera da diğer sistem bileşenleriyle aynı anda güncellenmiş olacak. Android Market’in Play Store olarak yeniden adlandırılması, yurtdışında satılan cihazlar için Play Kitaplar, Play Müzik ve Play Filmler gibi Google Play servislerinin eklenmesi ASUS’un Vibe adlı yazılımının yeni bir kullanıcı arayüzü ve daha fazla içerik desteği sunan yeni sürümü gibi yenilikler de yeni yazılımla birlikte geliyor.

Öte yandan kullanıcılar bildirimleri doğrudan kilit ekranı üzerinden kontrol etme imkânına kavuşacak. Böylelikle ana ekran atlanıp doğrudan bildirimle ilişkili uygulamaya geçiş yapılabilecek. Yüzle Kilit Açma desteği de olacak. Bağlanılabilirlik anlamında da bazı oynamalar söz konusu. Ad-hoc Wi-Fi şebeke desteğinin getirilmesi ve kablosuz bağlantılarla ilgili sorunların çözülmesi bunların arasında yer alıyor. Ayrıca kullanıcılar HDMI çıkışı üzerinden oynatılan video için yatay veya düşey yönler arasında seçim yapabilecek, ekrana tamamen sığdırma veya altta ve üstte siyah çubuklar kalacak şekilde görüntüleme yapma imkânına sahip olacak.

ASUS İtalya’nın belirttiğine göre TF101 için de yeni bir güncelleme yolda. Söz konusu güncellemeyle bazı cihaz sahiplerinin dile getirdiği sorunların çözümü sağlanacak. Ne var ki, söz konusu güncellemenin o cihaza ne zaman geleceği henüz netlik kazanmış değil.

İlgili – Notebook Italia

İLGİLİ HABERLER