Teknoloji

Asus Transformer Pad Infinity 700 ve Transformer Pad 300’ü tanıttı

Asus, Mobil Dünya Kongresi’nin en hareketli şirketlerinden biri. eee Pad Transformer serisinin adını Transformer Pad’e çeviren Asus, bu serinin yeni ürünleri olan Transformer Pad Infinity 7oo ve Transformer Pad 300’ün de tanıtımını gerçekleştirdi.

İlk full HD LTE tablet olduğu söylenen Transformer Pad Infinity 700, Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon işlemciye sahip. Bu işlemcinin Qualcomm’un ürettiği ilk ARM Cortex A15 sınıfı işlemci olduğunu da belirtmekte fayda var. Önceki nesillerdeki tablet ve klavye ikilisi Transformer Pad Infinity 700’de de yer alıyor. Bunlara ek olarak tablette 8 megapiksel bir arka kamera ve 2 megapiksel bir ön kamera yer alıyor. Transformer Pad Infinity 700’ün kalınlığı ise sadece 8.5 milimetre.

Serinin tanıtımı yapılan diğer cihazı ise Transformer Pad 300. Asus tarafından üretilen ilk dört çekirdekli LTE tablet olma özelliğini de taşıyan Transformer Pad 300 Nvdia Tegra 3 işlemciye sahip. Tablet bunlara ek olarak 1200 x 800 IPS ekrana, 1 GB RAM’e ve 16 GB dahili hafızaya sahip. İşlemci olarak Nvdia Tegra 3 kullanılmasına rağmen LTE kartı için Asus farklı bir üreticiyi tercih etmiş. Infinty 700’e göre daha kalın ve ağır olan Transformer Pad 300 9.9 milimetre kalınlığa ve 635 gram ağırlığa sahip. Tıpkı Infinity 700 gibi 8 megapiksel bir arka kameraya sahip olan Transformer Pad 300’un ön kamerası ise 1.2 megapiksel. Yılın ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacak olan her iki tabletin fiyatı konusunda ise henüz resmi bir bilgi gelmiş değil.

İlgili – The Verge

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER