Manşetler

ASUS Transformer Pad 300’e Hızlı Bakış – Galeri & Video

asus-transformer-prime-300-00001

ASUS’un 2012 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı cihazlardan bir tanesi ASUS Transformer Pad 300 oldu. NVIDIA’nın dört çekirdekli Tegra 3 işlemcisini barındıran bu cihaz 10.1 inç, 1280 x 800 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran ile birlikte geliyor. Ekranın üzeri Corning Gorilla Cam ile kaplanmış durumda. 1 GB RAM ve 16 GB ROM barındıran ve makul fiyatlı Transformer olarak lanse edilen bu ASUS tabletini NVIDIA’nın MWC 2012 standında test etme fırsatı bulduk.

NVIDIA, Tegra 3’ün hünerlerini sergilemek amacıyla kullandığı ASUS Transformer Pad 300 üzerinde iNiS adlı oyun şirketi tarafından geliştirilmiş Eden to GREEEEN adlı strateji oyununu sergiliyor. Tegra 3’ün dört çekirdekli işlemcisinin nimetlerinden sonuna kadar faydalanacak şekilde geliştirilmiş bu oyunun tablet üzerinde oldukça iyi bir performans sunduğunu söyleyebiliriz. Grafikler oldukça akıcı, çerçeve hızı yüksek, detaylar dikkat çekecek derecede iyi.

Tegra 3’ün performansı aslında sadece bu oyunda değil Transformer Pad 300’ün diğer taraflarına da yansımış. Cihazda çalışan Android 4.0 Ice Cream Sandwich’in üstünde yüklü gelen ASUS WaveShare UI kullanıcı arayüzünün akıcı geçişlere sahip olduğunu, dokunmatik ekranın tepkiselliğinin iyi olduğunu söyleyebiliriz. Android tabletlerinde sıkça gözlemlediğimiz yatay ile dikey oryantasyonlar arasında geçişte gözlenen gecikme Transformer Pad 300’de bir hayli azaltılmış. Tableti döndürdükten çok kısa bir süre sonra arayüz de kendini yeni konuma göre ayarlıyor. Öte yandan fotoğraf ve video çekim modları arasında geçiş, fotoğraf çekim hızı da oldukça iyi seviyede.

asus-transformer-prime-300-00004

NVIDIA standında test ettiğimiz Transformer Pad 300’ün klavye istasyonu eksikti. Bu nedenle o bölüm hakkında yorum yapmamız zor. Tablet parçası hakkında konuşacak olursak, orijinal Transformer Prime’a göre biraz daha düşük kaliteli malzeme, plastik kullanılmış. Tabletin arkasında ASUS logosunu merkezine alacak içi içe geçmiş halkalardan oluşan bir doku mevcut. Beyaz renk tableti güzel göstermiş. Cihazda 8 megapiksel kamera yer alıyor. LED flaşlı ve otomatik odaklı bu kameranın yanı sıra önde de 1.2 megapiksellik ikinci bir kamera yer almakta.

ASUS Transformer Pad 300 diğer Transformer tablet üyelerine göre ucuz olacak olsa da, performans açısından pek geri kalacak gibi görünmüyor. NVIDIA Tegra 3’ün göstermiş olduğu performans oldukça iyi. Ancak tabletin bu işlemcinin nimetlerinden maksimum şekilde faydalanması için dört çekirdeği sonuna kadar zorlayacak uygulamaların sayısının da artması gerekiyor.

Video: ASUS Transformer Pad 300’de Tegra 3 Performansı

Galeri: ASUS Transformer Pad 300
[nggallery id=852]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER