Teknoloji

ASUS Transformer AiO ile PC ve tablet formunu birbirine yaklaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ASUS’un sıradışı ürünlerden oluşan Computex 2012 tanıtım serisi içinde dizüstü bilgisayar ve tabletlerin yanı sıra ASUS Transformer AiO cihazı da yer alıyor. Hem Android hem de Windows 8 ile çalışabilen bu monitör bilgisayarın yerinden çıkarılabilir 18.4 inç’lik dokunmatik ekranı bulunuyor. Bu ekran gerektiği durumlarda masada kullanılma amacıyla yerinden çıkarılabiliyor.

LED arkadan aydınlatmalı ve 10 noktalı çoklu dokunma desteğine sahip olan ekranın çözünürlüğü açıklanmıyor. Tek bir tuşa basılmasıyla birlikte temel işletim sistemi olan Windows 8’den Android moduna geçiş yapılabiliyor. Transformer AiO’nun ekranının büyüklüğüne bakıldığında bu tabletin öyle rahatça yanda taşınacak bir tablet olmadığı görülüyor. Bu ekran Windows 8 için bir kablosuz ekran vaziyetini görüyor ve kullanım için baz istasyonu niteliğindeki temel ünitenin menzili içinde bulunması gerekiyor.

Ürünle ilgili tüm teknik detaylar paylaşılmış değil. Ancak temel ünite kasasında üçüncü nesil Intel Core işlemci, optik sürücü ve USB gibi portların olduğunu söyleyebiliriz. ASUS’un diğer ürünleri gibi Transformer AiO monitör bilgisayarı da farklı tasarımıyla farklı ve ilginç kullanımlara kapı açacak gibi görünüyor. Ürünün en erken Windows 8 piyasaya çıktıktan sonra gelmesini bekliyoruz.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER