Manşetler

ASUS Tegra 3 işlemci ve 2 GB RAM taşıyan Windows RT cihazı Tablet 600’ü duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ASUS Windows RT işletim sistemini ve klavyeli yerleştirme istasyonu ve tableti bir araya getiren Transformer konseptini birleştirdi ve ortaya Tegra 3 işlemciyle çalışan ASUS Tablet 600 çıktı. NVIDIA’nın dört çekirdekli işlemcisine 2 GB RAM ve 10.1 inç’lik, 1366 x 768 çözünürlüklü IPS+ dokunmatik ekran eşlik ediyor. Bu ekran sayesinde Metro kullanıcı arayüzünü parmaklarla ve çoklu dokunma hareketleriyle kontrol etmek mümkün hâle geliyor.

Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 kablosuz bağlantı desteğinin yanı sıra dijital pusula ve NFC desteği barındıran ASUS Tablet 600’ün önünde 2 megapiksel çözünürlüklü ön yüz kamerası bulunurken, arkada da otomatik odaklı ve LED flaşlı 8 megapiksel kamera yer alıyor. ASUS Tablet 600’ün batarya ömrü konusunda bir açıklama yapmıyor, ancak Android tabanlı Transformer’ların 10 saatin üstüne çıkan batarya performansını düşünecek olursak, bu ürünün de aşağı kalmayacağını düşünüyoruz. Üstelik bu ürünün ARM tabanlı işlemci taşıması da bu beklentiyi kuvvetlendiriyor.

ASUS Tablet 600’ün ne zaman piyasaya çıkacağını ve ne kadara satılacağını açıklamadı. Ancak Windows 8’in çıkış takvimini göz önünde bulunduracak olursak, Tablet 600’ün ekim sonundan önce gelmesinin zor olduğunu söyleyebiliriz. Herhalde cihazın Türkiye’ye gelişi de kışı bulacaktır.

İlgili – The Verge

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER