Manşetler

ASUS TAICHI Windows 8 kullanımını aynı anda iki ekrana taşıyor

ASUS’un Computex 2012’de tanıttığı Windows 8 cihazlarından bir tanesi olan TAICHI sıradışı tasarımıyla dikkat çekiyor. Değiştirilebilir tasarımlı dizüstü bilgisayarın bir değil iki adet ekranı bulunuyor. Kapağı kaldırıldığında 13.3 inç’lik, klavyeli, trackpad barındıran üçüncü nesil Intel Core i7 işlemcili dizüstü bilgisayar hâlini alan bu cihaz kapağı kapatıldığında da üstünde yer alan 11.6 inç’lik panel sayesinde bir tablet gibi kullanılmaya devam ediyor.

Full HD 1080p çözünürlüklü destekli her iki ekranda da Super IPS+ LCD panel kullanılıyor, bu sayede daha iyi görüş açısı, renk ve parlaklık sunuluyor. Önde ve arkada olmak üzere iki adet kamera barındıran ASUS TAICHI’nin her iki ekranının aynı anda aktif olarak kullanılabilmesi de bir başka ilginç ayrıntı. Bu durum sunum sırasında veya ortak çalışmalarda işe yarar gibi görünüyor, tabii TAICHI’nin bataryasına nasıl bir etkisi oluyor, orası bilinmez.

Daha küçük olan dıştaki panel de kapasitif kalem desteğine sahip olan bir dokunmatik ekran niteliğini taşıyor. Bu sayede kullanıcılar kapağı kapalı dizüstü bilgisayarı bir tablet gibi kullanma, Windows 8 Metro kullanıcı arayüzünde gezinme fırsatı yakalıyor. Katı hal depolama birimi kullanan bu cihaz tasarım olarak ASUS’un Zenbook serisi dizüstü bilgisayarlarına benziyor.

Her iki ekran birbirinden bağımsız olduğu için kapağın her iki yanındaki kullanıcılar Windows 8’i kendi istedikleri şekilde kullanabiliyor olmalı. Bunun doğru olup olmadığını görmek için ürün incelemelerini beklememiz gerekiyor. ASUS TAICHI’nin ne kadara satılacağı ve ne zaman piyasaya çıkacağı henüz belli değil. Ancak cihazın Windows 8 ile çalışacağını göz önünde bulundurursak 2012’nin sonlarını beklememiz gerekiyor gibi görünüyor.

İlgili – The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER