Teknoloji

Asus Snapdragon markalı oyun telefonu hazırlıyor

asus snapdragon

Asus ve Qualcomm arasındaki iş birliğinin Snapdragon markalı bir oyun telefonu doğurabileceğinin ilk işaretleri 2020’nin son çeyreğinde görülmüştü. Yeni bir sızıntı, söz konusu telefonun resmiyet kazanmasının çok uzak olmadığını gösteriyor.

Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA’ya sunulan görseller, XDA Developers sitesi tarafından paylaşıldı. Burada akıllı telefonun arkasındaki Snapdragon logosu göze çarpıyor. Asus’un kendi logosu ise arka panelin alt kısmında yer alıyor.

Arka panelde logoların yanı sıra parmak izi tarayıcısı olduğu düşünülen bir sensör görülüyor. Ancak TENAA belgelerinde telefonun ekrana entegre bir parmak izi tarayıcısıyla geleceği bilgisi veriliyor. Kamera adasında ise üç sensör görülüyor. Burada ana kamera görevini 64 megapiksel sensörün üstleneceği de belgelerdeki bilgiler arasında yer alıyor.

12 megapiksel ön kamera, 512 GB depolama alanı, 16 GB RAM, 3840 mAh pil, 6.78 inç OLED ekran, 2.84 GHz sekiz çekirdekli işlemci de TENAA başvurusunda görülen özellikler arasında bulunuyor. Söz konusu işlemcinin Snapdragon 888 olması bekleniyor. 3.5 mm. kulaklık jakının da telefonun bileşenleri içinde sayıldığını belirtmekte fayda var.

Snapdragon markalı oyun telefonu konusunda Asus ve Qualcomm’dan henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak TENAA’ya sunulan belgeler, telefonun duyurusunun çok da uzak olmadığını gösteriyor

İLGİLİ HABERLER