Teknoloji

Asus ROG Zephyrus S, dünyanın en ince oyun dizüstü bilgisayarı tanıtıldı

asus rog zephyrus sAsus ROG Zephyrus S, geçen yıl tanıtılmıştı ve 15.6 inç ekranıyla en kompakt oyun bilgisayarlarından bir tanesiydi. Şimdi Asus bu modeli daha küçük, ancak daha da güçlü hâle getiriyor.

Yeni ROG Zephyrus S; Intel Core i7-8750H altı çekirdekli işlemci, NVIDIA GeForce GTX 1060 ya da GTX 1070 Max-Q grafik işlemci birimi ve 3 milisaniyelik tepki süresine sahip 144 Hz ekranla geliyor.

Özellikler bakımından artış kaydetse de, yeni model geçen yılın modelinden daha ince ve daha dar ekran çerçevesi barındırıyor. Asus, 2018 modelinin normal bir 14 inçlik dizüstü bilgisayarla aynı alanı kapladığını dile getiriyor.

asus rog zephyrus sGeçen yılın ROG Zephyrus S’i en kalın yerinde 17.9 milimetrelik kalınlığa sahipti. Bu yılın modelinde ise aynı değer 15.7 milimetre olarak veriliyor. Öte yandan geçen yılın modelinde 120 Hz’lik ekran varken, bu yıl 144 Hz ekran görüyoruz. Öte yandan geçen yılki modelde dört çekirdekli Intel Core i7-7700HQ işlemci varken, bu yılki modelde altı çekirdekli Core i7-8750H yonga bulunuyor.

Diğer yandan, geçen yılın modelinde NVIDIA GeForce GTX 1080 Max-Q grafik birimi yer alıyordu. Ancak bu yılki modelde söz konusu seçenek yok. Bu, bir açıdan alçaltma olarak yorumlanabilir.

Farklılıklar ilk etapta tasarımda kendisini gösteriyor. 2018 model ROG Zephyrus S, daha kompakt tasarıma ek olarak soğutma sistemini iyileştirmek adına alışılmadık bir özelliği de bünyesinde barındırıyor. Kapağı açtığınız anda dizüstü bilgisayarın akrasına doğru, ekranın alt bölümünde bir kanal açığa çıkıyor. Bu, hava akışını sağlayarak sistemin serin tutulmasına yardımcı oluyor.

Geçen yılın modelinden taşınan karakteristik özelliklerden bir tanesi de sıra dışı klavye yerleşimi oluyor. Klavye dizüstü bilgisayar ön bölümünde yer alıyor. Bu nedenle yazı yazarken avuç içinin dayanacağı bölüm bulunmuyor. Sistem daha iyi soğutma sunmak amacıyla tasarlanmış, ancak biraz garip durduğu da bir gerçek.

Klavyenin sağ tarafında izleme dörtgeni bulunuyor. Bu, istenildiği takdirde sayısal tuş takımı olarak da kullanılabiliyor.

Asus ROG Zephyrus S, 31 Ağustos’ta yurt dışında satışta olacak. En üst seviyedeki modelde 16 GB RAM, 512 GB PCIe NVMe depolama birimi ve NVIDIA GTX 1070 Max-Q grafik işlemci birimi bulunacak. Bunun fiyatı 2 bin 199 dolar olarak belirlendi. Asus daha düşük fiyat noktalarında, daha düşük seviyede teknik özelliklere sahip konfigürasyonlar da satmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER