Teknoloji

Asus ROG Zephyrus GX501 Nvidia Max-Q’nun nimetlerinden faydalanıyor

asus rog zephyrus

Asus ROG Zephyrus GX501Max-Q tabanlı dizüstü bilgisayarları, bu Nvidia teknolojisinin duyurulduğu Computex 2017’de görmeye başladık. Bunların içerisinde Asus ROG Zephyrus GX501 en fazla ilgi çekeceklerden bir tanesi olacak gibi görünüyor.

17.9 milimetre kalınlıkta gövdeye sahip olan, 15 inç ekranlı Zephyrus, bir bozuk paranın çapından yüksek değil, ancak içinde hız aşırtma işlemi uygulanabilir Nvidia GTX 1080 grafik işlemci birimi barındırıyor. Nvidia’nın GPU’suna uyguladığı uyguladığı mühendislik dokunuşları ve Asus’un verimli soğutma sistemi bu tarz bir olay gerçeğe dönüşüyor.

Asus ROG Zephyrus’un en etkileyici yönü Active Aerodynamic System olarak adlandırılan mekanizması oluyor. Bu mekanizma dahilinde dizüstü bilgisayarın alt yüzünün bir bölümü aşağı doğru iniyor, bu da makinenin hafif bir açıyla yukarı doğru kalkık şekilde durmasını sağlıyor. Böylelikle hava çıkışı için bir kanal açılmış oluyor.

Asus, bu mekanizmanın hava akışını yüzde 20 oranında artırdığına dikkat çekiyor ki, böylelikle ince havalandırma kanallarına mevcut kalan ince ve hafif dizüstü bilgisayarlarda karşılaşılan genel bir problem çözüme kavuşturulmuş oluyor. Öte yandan, Zephyrus nispeten sessiz şekilde çalışıyor, sistem kaynaklarını yoğun şekilde kullanan oyunlarda bile fan gürültüsünün 42 desibel üzerine çıkmayacağı dile getiriliyor.

Zephyrus’un sahip olduğu bir başka özellik de klavyenin dizüstü bilgisayarın önüne doğru konumlandırılması. Acer’ın Predator Triton 700 modelinde de görülen bu tarz tasarım da soğutma sisteminin iyi şekilde çalışmasına yardımcı oluyor.

Garip yerleşime rağmen, dizüstü bilgisayarın daha alçak yerleşimi onun bir masa üstünde rahat şekilde kullanılmasına yardımcı oluyor. Ancak gerçek anlamda dizin üstünde kullanımı farklı bir deneyim olacaktır.

İzleme dörtgeni ise klavyenin sağ tarafına yerleştirilmiş ve daha önce MSI GT80 Titan’da görüldüğü gibi, sanal bir nümerik tuş takımı gibi kullanılabiliyor.

Bağlantı tarafında GX501’de bir adet Thunderbolt 3 destekli USB 3.1 Gen 2 Type-C portu, dört adet USB 3.1 portu ve bir adet HDMI 2.0 çıkışı bulunuyor.

Nvidia GTX 1080’i barındırmasının yanı sıra, Zephyrus’un diğer teknik özellikleri arasında Intel Core i7-7700HQ işlemci, 256 GB, 512 GB ya da 1 TB SSD depolama seçenekleri bulunuyor. 15 inçlik ekran ise hem G-Sync desteğine hem de 120 Hz yenileme oranına sahip bir Full HD panel, o da epey çekici görünüyor.

Asus ROG Zephyrus’un fiyatını ve ne zaman piyasaya sunulacağını açıklamadı. Bu bilgilerin ortaya çıkmasıyla birlikte bu haber de güncellenecektir.

İLGİLİ HABERLER