Teknoloji

Asus küçük bir OLED ekranı bu sefer bir oyun kumandasına ekledi

asus rog raikiri pro ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus’un farklı cihazlara küçük ekranlar ekleme düşkünlüğü artık oyun kumandalarına kadar uzandı. Şirketin, CES 2023 dahilinde duyurduğu birçok oyun donanımının arasında yerleşik ve özelleştirilebilir OLED ekrana sahip olan ROG Raikiri Pro kumanda cihazını tanıttı.

Xbox ve Windows için uyumlu olan bu kumandanın 1.3 inçlik ekranı; şarj durumu, mikrofon sessize alma ve etkin profil gibi faydalı bilgileri gösterebilir. Ancak bunu tamamen görsel animasyonlar, resimler ve metinler için de kullanabilirsiniz. Böylelikle kumandanın size ait olduğunu açık biçimde gösterebilirsiniz.

Bu kumanda, aynı zamanda “üç modlu” bağlantı sunan ilk lisanslı Xbox kumandası olma özelliğini taşıyor. Yani kumandayı Bluetooth, RF veya USB-C aracılığıyla kullanabilirsiniz. Kablosuz işlevini yalnızca bir PC ile kullanabilirsiniz. Ayrıca Asus, yalnızca USB üzerinden Xbox desteği vadediyor. Bununla birlikte, oyun makinelerinize nasıl bağlanacağınız konusunda esneklik istiyorsanız, bu kumanda büyük kullanışlılık sunuyor. Raikiri Pro, 3,5 mm kulaklık jakından sesi sunmak için bir ESS DAC içerdiğinden, ses çıkışı bile daha yüksek seviyeye çıkabilir.

asus rog raikiri pro

ASUS ROG Raikiri Pro kontroller açısından epey zengin

Oyun kumandası şaşırtıcı bir şekilde kapsamlı kontroller sunuyor. Alışılmış Xbox kumanda düzeninin ötesinde, kısayol tuşları, hassasiyet geçişleri ve benzer komutlar için dört arka düğmeyi programlayabilirsiniz. Üstteki düğmeler, oyunun ortasında profiller arasında geçiş yapmanızı sağlar ve tetik kilitleri hareket miktarını sınırlayabilir. Eşlik eden bir uygulama ise ölü bölgeler, titreşimler ve diğer ince noktalar üzerinde kontrol sunar.

Asus fiyat hakkında herhangi bir bilgi vermedi, ancak Raikiri Pro’nun yılın ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesini bekleyebilirsiniz. Aslında bu, üzerinde ekran taşıyan ilk oyun kumandası değil, ayrıca OLED ekrana sahip ilk kumanda değil. Ancak bu dahili OLED ekran teknolojisi, modüler tasarımların, vahşi renklerin ve ekstra düğmelerin nispeten yaygın olduğu kalabalık bir alanda öne çıkmasına yardımcı olabilir.

İLGİLİ HABERLER