Teknoloji

Asus ROG Phone 8 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

asus rog phone 8

Asus ROG Phone 8 hakkındaki ilk resmi paylaşım kısa süre önce gelmişti. Akıllı telefonun gözler önüne çıkacağı tarihin açıklanması da fazla zaman almadı. Şirket tarafından Weibo’da yapılan paylaşıma göre, ROG Phone 8 serisinin üyeleri 16 Ocak’ta Çin’de gözler önüne çıkacak.

Tarih duyurusunda telefon hakkında yeni bir detay bulmak mümkün değil. Burada sadece telefonun 16 Ocak’ta tanıtılacağı ve etkinliğin yerel saatle 19.30’da (TSİ 14.30) başlayacağı bilgisi veriliyor.

Asus sadece paylaştığı bir görselle telefonun arka panelinin bir kısmını göstermişti. Şirketin paylaşımı üstünde yapılan aydınlatma çalışmaları sayesinde telefonun kamera modülünü daha net şekilde görmek mümkün oluyor. Burada kamera modülünün yeniden tasarlandığı hemen fark ediliyor.

ROG Phone 8 serisinde kare şeklinde bir kamera modülü bulunuyor. Bu karenin sağ köşesinin kesilmesi, şekli bir beşgene çeviriyor. Modülde üç kamera sensörü ve LED flaş yer alıyor. ROG Phone ailesinde alıştığımız RGB LED ışıklarının olmaması, paylaşılan görselin standart ROG Phone 8’e ait olduğunu düşündürüyor.

Serinin üyeleri ROG Phone 8, ROG Phone 8 Pro ve ROG Phone 8 Ultimate daha önce Geekbench’in veri tabanında boy göstermişti. Burada standart model 16 GB RAM, Pro ve Ultimate modeller ise 24 GB RAM ile görülmüştü. Standart modelde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3’ün standart versiyonu yer alırken, Pro ve Ultimate modellerde hızlandırılmış versiyonların bulunduğu belirtilmişti.

Asus ROG Phone 8 serisini dünya sahnesine daha önce çıkarabilir

Asus ROG Phone 8 serisinin küresel tanıtım tarihi konusuda henüz bilgi verilmiş değil. Ancak şirketin 8 Ocak’ta CES 2024 kapsamında 2024 model ROG cihazlarını tanıtacağı bir etkinlik düzenleyeceği biliniyor. Dolayısıyla ROG Phone 8 serisinin de bu tarihte gözler önüne çıkması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER