Manşetler

Asus ROG Phone 6D ve 6D Ultimate tanıtıldı

asus rog phone 6d
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus ROG Phone 6D ve 6D Ultimate birkaç haftadır devam eden paylaşımların ardından resmen gözler önüne çıktı. Bu iki telefon ROG Phone 6 ve 6 Pro’nun Dimensity işlemcili muadilleri olarak tanımlanabilir. MediaTek işlemcinin hakkını tam anlamıyla vermek isteyen Asus, bunun için kendisi için bile “devrim” olarak sayılabilecek bir soğutma sistemi tasarlamış.

Her iki akıllı telefonun kalbinde de MediaTek Dimensity 9000 Plus işlemci bulunuyor. 6D ve 6D Ultimate’ı ayıran farklardan biri maksimum depolama alanı seçeneği oluyor. Standart 6D’de maksimum depolama alanı 256 GB iken, 6D Ultimate için bu 512 GB’a çıkıyor. Bellek kapasitesi içinse her iki telefonda da en yüksek seçenek 16 GB. 6D Ultimate için tek bir yapılandırma seçeneğinin bulunduğunu belirtmekte fayda var.

İki akıllı telefonda da 6.78 inç büyüklüğünde 10-bit renk derinliğine ve 165 Hz yenileme hızına sahip OLED ekran mevcut. Orijinal ROG Phone 6 modelleri de aynı ekranla kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

asus rog phone 6d6000 mAh kapasiteli pil de değişmeyenler arasında yer alıyor. USB PD üzerinden 65W hızlı şarj desteği pilin öne çıkan özelliği oluyor.

asus rog phone 6d6D ve 6D Ultimate tasarımı da büyük ölçüde aynı. 6D Ultimate’ta arka panelde ROG Vision olarak adlandırılan bir PMOLED ekran bulunuyor. Standart 6D’de ise RGB LED aydınlatmalı ROG logosunu görmek mümkün oluyor.

ROG Phone 6 ve 6 Pro için hazırlanan aksesuarların da yeni telefonlarla uyumlu olduğunu belirtmekte fayda var.

Asus ROG Phone 6D Ultimate’ın arkasında AeroActive Portal olarak adlandırılan bir bileşen bulunuyor. AeroActive Portal, motorlu bir menteşe ile telefonun içindeki soğutma bileşenlerine direkt bir yol açıyor. AeroActive Cooler 6 telefona bağlandığında panel otomatik olarak yükseltiliyor ve bir hava boşluğu oluşturuluyor. Böylelikle fan ısı tahliyesini çok daha verimli şekilde gerçekleştirebiliyor.

asus rog phone 6dAsus ROG Phone 6D modelleri için sadece uzay grisi renk seçeneğini sunuyor. 6D’nin Avrupa’daki başlangıç fiyatı 949 avro olarak belirlenirken, 6D Ultimate için 1399 avro ödemek gerekiyor. Bu fiyata AeroActive Cooler 6 aksesuarının da dahil olduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER