Manşetler

Asus oyun odaklı yeni Android telefonları ROG Phone 6 ve 6 Pro’yu tanıttı

asus rog phone 6D pro

Asus, oyun odaklı Republic of Gamers ürün serisi altında ROG Phone 6 ve ROG Phone 6 Pro olmak üzere iki yeni telefonu tanıttı. Bu telefonlar özellikle oyun oynamayı seven oyuncular için tasarlandı ve yükseltilmiş ekranları oldukça etkileyici görünüyor.

Her iki model de Qualcomm’un Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisini çalıştırıyor ve 512 GB’a kadar depolama alanıyla geliyor. Önceki ROG Phone 5S ile aynı boyutta, 6.78 inç OLED ekranlara sahipler, ancak 165Hz yenileme hızları ve 720Hz dokunmatik örnekleme oranları ile önceki model göre dikkate değer ilerlemeler kaydediyor. Önceki modellerle aynı şekilde 6000 mAh kapasiteli pilleri ve yükseltilmiş üçlü kamera kurulumu var. ROG Phone 6 999 avrodan ve 6 Pro ise 1299 avrodan başlayan fiyatlarla, ilk olarak İngiltere ve Avrupa’da piyasaya sürülecek. Asus bu telefonların daha sonra ABD, Hindistan ve başka yerlere geleceğini söylüyor.

Asus ROG Phone 6 siyah ve beyaz, 6 Pro ise yalnızca beyaz renkte geliyor. İki model arasındaki en büyük fark, 6 Pro’nun arkasındaki ikinci OLED ekran oluyor. Ayrıca Pro modelinde biraz daha fazla RAM imkanı var. ROG Phone 6, 16 GB belleğe kadar çıkabiliyor, ancak Pro’da 18 GB’a kadar çıkmak mümkün. Yine de, normal Phone 6 modelinin muhtemelen çoğu insan için yeterli olacağını söylemek mümkündür.

Asus ROG Phone 6 serisi biraz daha “normal” görünme iddiasında

Asus, günlük cihazınız olarak da kullanabileceğiniz bir telefon tasarlamaya çalışıyor. Şirket, son birkaç modeldir ROG Phone’un tasarımını, bir oyun telefonu olduğunu apaçık ortaya koymaması için yavaş yavaş değiştiriyor. Yine de, karşımızda hâlâ bir oyun telefonu var. Örneğin, telefonun tasarımının çoğu soğutmayı optimize etmekle ilgili ve ürünün duyurulduğu internet yayını sırasında “benzersiz bir 360 derece CPU soğutma teknolojisi geliştirdik” ifadesi kullanıldı. Buhar boşluğu artık yüzde 30 oranında daha büyük. Asus, temelde sadece oyun oynamak için basit bir kontrolör görevi gören ve dev bir klipsli fan olan Aeroactive Cooler aksesuarını da güncelledi.

Asus ROG Phone 6
Asus ROG Phone 6

Telefonun özelliklerine baktığımızda, özellikle ekranın yenileme hızı ve tepki süresi her zamanki gibi etkileyici görünüyor. Ancak Android’de en karmaşık oyunları bile oynamak için 18 GB RAM’e ihtiyaç yok. Üstelik Asus’un zamanında yazılım güncellemeleri konusunda biraz karmaşık bir geçmişi var ve bu cihazlar için yalnızca iki yıllık Android ve güvenlik güncellemeleri vadediyor. Telefonların sahip olduğu fiyata, çoğu telefon işini daha iyi yapacak çeşitli cihazlar bulabilirsiniz. Özellikle yurt dışında, bulut tabanlı oyunlar, akıllı telefonunuza daha güçlü oyunlar getiriyor, üstelik bunların iyi çalışması için cihaz üzerinde çok fazla güce ihtiyacınız yok. Asus ROG Phone 6 harika bir cihaz görünse de, birçok açıdan pek pratik görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER