Teknoloji

Asus ROG Phone 5 testten geçti, özellikleri görüldü

asus rog phone 5

ROG Phone 5 olduğuna inanılan I005DA model numaralı Asus markalı 8 GB RAM’e sahip cihaz, aralık ayında Geekbench’in veri tabanında görülmüştü. Şimdi de akıllı telefonun 16 GB RAM taşıyan versiyonu yine Geekbench’in benchmark testinden geçti. Telefon tek çekirdek performansıyla 1131, çok çekirdek performansıyla da 3729 puan aldı. Söz konusu puanlar, tahmin edilebileceği üzere 8 GB RAM taşıyan versiyonun aldıklarından yukarıda.

Bu noktada telefonun adı konusunda farklı iddiaların gündemde olduğunu hatırlatmakta fayda var. Normal sıralamada kullanıcıların karşısına ROG Phone 4’ün çıkması gerekiyor. Ancak bazı Uzak Doğu kültürlerinde 4 rakamının uğursuz olarak kabul edilmesi nedeniyle cihaz isimlerinde bu rakam pek kullanılmıyor.

ROG Phone 5’in 16 GB versiyonu da Android 11 ile çalışıyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 888 işlemci bulunuyor. Geekbench testi diğer özellikleri göstermese de, TENAA sertifikası sayesinde cihazın bazı özellikleri daha önce görülmüştü. 6000 mAh pil, 6.78 inç AMOLED ekran ve 5G desteği bunlar arasında ön plana çıkıyor.

Çin’in 3C sertifika kurulu da ROG Phone 5’te 65W şarj desteğinin bulunacağını doğrulamıştı. Sızıntılar ise akıllı telefonun üçlü arka kamera sistemini ve ikinci ekranını görmeyi mümkün kılmıştı.

asus rog phone 5Asus ROG Phone 3 için henüz bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak geçtiğimiz ay ortaya çıkan bir afiş, tanıtımın mart sonunda veya nisan ayında yapılabileceğini göstermişti.

İLGİLİ HABERLER