Teknoloji

Asus ROG Phone 5’in tanıtım tarihi belli oldu

asus rog phone 5

Asus, geçtiğimiz gün ROG Phone 5 ismini doğrulamıştı. Tayvanlı üretici şimdi de yeni akıllı oyun telefonunun tanıtım tarihini duyurdu. ROG Phone 5, 10 Mart’ta resmen gözler önüne çıkacak.

ROG Phone 5’in tanıtım etkinliği, Türkiye saatiyle 14:00’da başlayacak. İnternet sitesinde bir etkinlik sayfası oluşturan Asus, bu sayfaya bir geri sayım sayacı da ekledi. Bu sayaç, tahmin edilebileceği gibi, etkinlik başladığında sıfırlanmış olacak.

Etkinlik sayfasında ROG Phone 5 ile ilgili bir detay bulunmuyor. Ancak Geekbench’teki benchmark testi sonuçları sayesinde cihaza dair fikir edinmek mümkün oluyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 888 işlemci bulunacak. Bu işlemciye eşlik etmesi için 8 ve 16 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunulacak. Akıllı telefon kutusundan Android 11 işletim sistemiyle çıkacak.

TENAA veri tabanına göre ROG Phone 5, 6.78 inç AMOLED ekranla gelecek. 5G desteği, çift hücreli 6000 mAh pil ve 3C tarafından da onaylanan 65W hızlı şarj desteği telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Asus ROG Phone 5 tanıtım tarihinin belli olmasının ardından geri sayım süresince telefona dair yeni detayların ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER