Teknoloji

Asus ROG Phone 5 RAM kapasitesiyle çıtayı yukarıya taşıyacak

asus rog phone 5

Asus ROG Phone 5, 10 Mart’ta resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım tarihine doğru geri sayım devam ederken, telefona dair yeni bilgiler geliyor. Bunların en yenisi, ROG Phone 5’in RAM kapasitesi konusunda ipucu veriyor.

ROG Phone 3, 16 GB RAM seçeneği bulunan ilk telefon olmuştu. ROG Phone 5 çıtayı biraz daha yukarıya taşıyacak gibi görünüyor. Akıllı telefon için sunulan maksimum bellek kapasitesi seçeneğinin 18 GB olacağı bir benchmark testi sayesinde ortaya çıktı.

18 GB RAM kapasitesine sahip ROG Phone 5, benchmark testinden I005DB model numarasıyla geçti. Telefonun aynı zamanda I005DA model numarasına sahip bir versiyonu daha bulunuyor. Bu versiyon telefonun Tencent Games için hazırlanan özel seçeneği olarak kullanıcıların karşısına çıkacak. DB versiyon ise arkasındaki ikinci ekranla diğer modelden ayrılıyor.

DA versiyon aralık ayında 8 GB RAM ile benchmark testinden geçmişti. Kısa süre önce ise 16 GB versiyon görülmüştü. Bu grupta 12 GB RAM seçeneğinin bulunması da sürpriz olmayacaktır.

Tüm Asus ROG Phone 5 seçenekleri Qualcomm Snapdragon 888 işlemciyle gelecek. Akıllı telefon kutusundan Android 11 işletim sistemiyle çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER