Manşetler

Asus ROG Phone 5 serisi resmiyet kazandı, işte özellikleri

asus rog phone 5 5s

Asus ROG Phone 5 serisinin üyelerini gözler önüne çıkardı. Seride standart ROG Phone 5’e ROG Phone 5 Pro ve ROG Phone 5 Ultimate eşlik ediyor. Ultimate versiyonda kullanıcılara 18 GB RAM kapasitesi sunuluyor.

Standart ROG Phone 5 için kullanıcıların karşısına Asus’un A, B ve C olarak adlandırdığı üç yapılandırma seçeneği çıkıyor. A versiyonunda 12 veya 16 GB RAM ile 256 GB depolama alanı bulunuyor. B versiyonunda ise bunlara 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı seçeneği ekleniyor. C versiyonunda ise 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ya da 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanından biri tercih edilebilecek. Bu telefonların büyük kısmında UFS 3.1 depolama alanı kullanılıyor. Sadece C grubunda ve B grubunun 8 GB versiyonunda UFS 3.1 mevcut değil.

ROG Phone 5 Pro için tek bir yapılandırma seçeneği mevcut. Kullanıcılara 16 GB LPDDR5 RAM ve 512 GB depolama alanı sunuluyor. ROG Phone 5 Ultimate ise 18 GB RAM ve 512 GB depolama alanıyla geliyor.

ROG Phone 5

Her üç telefonun da kalbinde Qualcomm Snapdragon 888 işlemci bulunuyor. ROG Phone 5 serisinin diğer özellikleriyle avantaj kazanmasını amaçlayan Asus, özellikle pil alanında sunduklarıyla amacına ulaşıyor.

Akıllı telefonlarda çift hücreli, 6000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bu ikili yapı sayesinde Asus’un ana devreyi telefonun merkezine daha yakın bir yerde konumlandırması mümkün hâle geliyor. Böylelikle iki konuda avantaj sağlanıyor. Bunların ilki AeroActive Cooler 5’in işlemciye mümkün olan en kısa mesafede yerleştirilmesi. İkincisi ise telefonun ürettiği ısının parmaklardan uzak tutulması mümkün oluyor.

Çift hücreli pil sayesinde 65W şarj desteğinin de önü açılıyor. Pili doldurmak için USB-C girişi kullanılıyor. Telefonun kenarında bulunan bu giriş, televizyonu daha büyük ekrana veya bir kulaklığa bağlamak için de kullanılabiliyor.

ROG Phone 5 Ultimate

Asus ROG Phone 5 serisinin üyelerinde Samsung tarafından üretilen 6.78 inç AMOLED ekranlar mevcut. HDR10+ desteğine sahip bu panel, DCI-P3 renk gamının da yüzde 111’ini kapsıyor. Ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 800 nit. Full HD+ çözünürlük ve 144 Hz maksimum yenileme hızı konusunda ise bir değişiklik söz konusu değil. Ekran Gorilla Glass Victus cam ile korunuyor.

Asus ROG Phone 5 için ne kadar ödemek gerekecek?

ROG Phone 5, kamera konusunda bir değişiklik sunmuyor. Ana kamera görevini 64 megapiksel Quad Bayer sensör üstleniyor. 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel makro kamera sistemi tamamlıyor. Telefonun önünde ise 24 megapiksel kamera yer alıyor.

ROG Phone 5’in arkasında RGB aydınlatmalı bir Republic of Gamers logosu bulunuyor. Diğer iki versiyonun arkasında ise ROG Vision olarak adlandırılan küçük ekran yer alıyor.

asus rog phone 5Asus ROG Phone 5, bu ay içinde satışa sunulacak. Pro versiyon nisanda, Ultimate ise mayıs ayında raflarda olacak. ROG Phone 5’in 8 GB versiyonu Avrupa’da 800 avro karşılığında satılacak. 12 GB versiyon için 900 avro, 16 GB içinse 1000 avro ödemek gerekecek. Pro versiyonun fiyat etiketinde 1200 avro yazacak. Ultimate versiyon ise 1300 avroluk fiyatıyla piyasaya çıkacak.

İLGİLİ HABERLER