Teknoloji

Asus ROG Phone 3 tanıtımı için ilk resmi açıklama geldi

snapdragon 865 plus

Asus ROG Phone 3 için beklenen duyuru sonunda geldi. Telefonun Çin’in teknoloji devi Tencent ile birlikte geliştirilen özel bir versiyonu olduğunu açıklayan Asus, cihazın resmi duyurusunun önümüzdeki ay yapılacağını belirtti. Tayvanlı üretici şimdilik kesin bir tanıtım tarihi vermedi.

Tencent Games tarafından yapılan açıklamada, “oyun içeriğinin donanım performansını optimize etmek” ve “oyuncuya daha yakın bir oyun deneyimi oluşturmak” amacıyla Çin’de Republic of Gamers ile iş birliğine gidildiği belirtildi.

Asus ve Tencent, ROG Phone 2 için de benzer bir iş birliği yapmıştı. Taraflar arasındaki anlaşma çerçevesinde Tencent’in bazı oyunlarını kaynakları daha iyi kullanacak şekilde optimize etmesi muhtemel görünüyor.

Tencent Games, günümüzün popüler bazı mobil oyunlarının geliştiricisi olarak da ün yapmış durumda. Call of Duty Mobile ve PUBG’nin mobil versiyonu, söz konusu oyunlar arasında ön plana çıkıyor.

ROG Phone 2’nin Tencent versiyonu Çin’de 3500 yuandan (3398 TL) başlayan fiyatlarla satılmıştı. Şirket bu özel versiyona standart versiyona kıyasla yüzde 40 daha uygun bir fiyat etiketi koymuştu. Asus ROG Phone 3 için de bu senaryonun tekrarlanması muhtemel görünüyor. Ancak bu özel versiyonda 16 GB RAM’in bulunmasına pek ihtimal verilmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER