Teknoloji

Asus ROG Phone 3’ün tanıtım tarihi kesinleşti

asus rog phone 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus ROG Phone 3 tanıtımının temmuz ayı içinde gerçekleştirileceğini bir süre önce duyurmuştu. Tayvanlı üretici kesin tanıtım tarihini de sonunda açıkladı. Asus’un yeni akıllı oyun telefonu 22 Temmuz’da gözler önüne çıkacak.

Asus, konuya ilişkin duyuruyu internet sitesine yerleştirdiği bir geri sayım sayacıyla yaptı. Bu sayaca göre, çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek tanıtım etkinliği Türkiye saatiyle 17:00’da başlayacak.

Asus’tan henüz ROG Phone 3’le ilgili olarak somut bir bilgi paylaşımı gelmiş değil. Ancak kısa süre önce internete sızan bir video, ROG Phone 3’e dair fikir edinmeyi mümkün kılmıştı. Bu videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA’ya sunulan belgeler de ROG Phone 3 hakkında önemli detayları gözler önüne seriyor. Akıllı telefonun 6.59 inç büyüklüğündeki Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekranı, parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor. Telefonun bellek seçenekleri 12 GB’ye, dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 GB’ye kadar uzanıyor. Android 10 işletim sistemi ve 5800 mAh kapasiteli pilin varlığı da TENAA’nın veri tabanında görülüyor.

İkili mod 5G desteğine sahip telefon, 3.09 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli br işlemciyle gelecek. Bu işlemcinin henüz resmiyet kazanmayan Qualcomm Snapdragon 865 Plus olabileceği belirtiliyor.

Asus ROG Phone 3, toplamda dört adet kamerayla gelecek. Ancak TENAA’daki belgeler bunlardan sadece ikisi hakkında bilgi veriyor. 64 megapiksel ana kameraya eşlik edecek sensörlerden birinin 13 megapiksel çözünürlüklü olacağı biliniyor. Diğer iki kameradan biri telefonun arkasında, diğeri ise önünde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER