Teknoloji

Asus ROG Phone 3 sızıntısı tasarımı ve özellikleri gösteriyor

snapdragon 865 plus

Asus ROG Phone 3 akıllı oyun telefonu hakkında bilinenler şimdiye kadar sınırlıydı. Ancak telefonun çıkışının yaklaşmasıyla birlikte yavaş yavaş detaylar da netleşiyor. Telefonla ilgili yeni bir sızıntı ise hem tasarımı hem de bazı önemli özellikleri gözler önüne seriyor.

Sızıntıya göre, Asus’un yeni telefonu 6.59 inç büyüklüğünde Full HD+ bir OLED panelle gelecek. Bu panelin 144Hz yenileme hızına sahip olduğu belirtiliyor. Qualcomm Snapdragon 865 işlemci ve 16 GB RAM taşıdığı söylenen telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 30W hızlı şarj desteğine sahip 6000 mAh kapasiteli pilin vermesi bekleniyor.

Asus’un ROG Phone serisinde Qualcomm Snapdragon işlemciyi daha hızlı çalıştırma geleneğinin bu yıl da sürmesi bekleniyor. İşlemcinin ana Kryo 585 çekirdeğinin 2.84 GHz yerine 3.09 GHz hızında çalışacağı söyleniyor.

Sızan görsellerden birinin telefonun tanıtımı için çekildiği hemen anlaşılıyor. Diğer görselde ise telefonun arka panelini görmek mümkün oluyor. İkinci fotoğrafın doğal bir ortamda çekildiğini belirtmekte de fayda var. Telefonun ön panelinde herhangi bir kesik veya delik görünmezken, arka panelin tasarımının da diğer ROG Phone modellerinden pek de farklı olmadığı anlaşılıyor.

Ancak fotoğraflarda arka kamera tasarımındaki değişiklik de hemen göze çarpıyor. Üç sensörün sığabileceği kadar uzun görünen kamera modülünde ana ve ultra geniş açılı kameranın yanında telefoto sensörün de olabileceği belirtiliyor.

Sızıntıya göre; 9.85 mm. kalınlığındaki Asus ROG Phone 3, tartıda 240 gram çekiyor. 6000 mAh kapasiteli pili ve oyun deneyimine özel sistemleri düşününce bu ağırlığın çok da şaşırtıcı olmadığını belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER