Teknoloji

Asus ROG Phone 3’ün gizli ekran modu ortaya çıktı

asus rog phone 3

Geçtiğimiz hafta resmiyet kazanan Asus ROG Phone 3, 6.59 inç büyüklüğünde bir AMOLED ekrana sahip. Bu ekran 144Hz yenileme hızıyla da kullanıcılara kaliteli bir deneyim vadediyor. XDA-Developers sitesi, bu ekranın 160Hz hızında bile çalışabileceğini ortaya çıkardı.

Ekranın hızını 160Hz’e çıkarmak için bir Android Debug Bridge komutunu kullanmak gerekiyor. XDA ekibi, temel ADB bilgilerine sahip herkesin bu komutu çalıştırmayı başarabileceğini belirtiyor.

XDA’in verdiği bilgiye göre, ekran hızı 160Hz’ye yükseltildiğinde bazı 144 fps oyunlar da 160 fps’de çalıştırılabiliyor. 1945 Air Force, Mortal Kombat ve Death Trigger 2 gibi oyunların ROG Phone 3’te 144 fps’de çalıştırılabildiği biliniyor.

Asus ROG Phone 3, 160Hz ekran hızı için optimize edilmiş bir cihaz değil. Bu nedenle söz konusu özellik deneysel mod içinde aktive edilebiliyor. Bu hızı aktif hâle getirmek performans, kalibrasyon, pil tüketimi ve hatta genel olarak donanımda sorunlara yol açabiliyor. Dolayısıyla kullanıcıların 160Hz ekran deneyimini yaşamadan önce iki defa düşünmesinde fayda var.

İLGİLİ HABERLER