Teknoloji

Asus ROG Phone 2 parçalarına ayrıldı, önemli bir kusur ortaya çıktı

asus rog phone 2

Akıllı oyun telefonları niş bir pazar için tasarlanmış olsa da; bunların büyük kısmı, amiral gemisi telefonlardaki özellikleri neredeyse yarı fiyatına sunuyor. Asus ROG Phone 2 ise bu durumun bir istisnası olarak değerlendirilebilir. ROG Phone 2 teknik özellikleriyle yılın en iyi telefonlarından biri olsa da, 900 dolarlık yurt dışı satış fiyatıyla çok sayıda oyuncunun bütçesinin üstüne çıkıyor. ROG Phone 2’nin parçalarına ayrılması sonucunda ortaya çıkan bir kusur ise telefonun hem pahalı hem de riskli bir yatırım olabileceğini gösteriyor.

ROG Phone 2, özellikleri itibarıyla 2019 model amiral gemileri arasına girmeyi hak ediyor. Akıllı telefonda 120Hz yenileme oranına sahip ekran, 6000 mAh pil, Snapdragon 855 Plus yonga set ve 12 GB RAM gibi çok güçlü bileşenler mevcut. Akıllı telefonun çift arka kamerası rakiplerinde olduğu kadar güçlü değil. Ancak ROG Phone 2 öncelikle bir oyun telefonu olduğu için bu durum büyük bir sorun teşkil etmiyor.

Uzun kullanım açısından bakıldığında ise telefonun dikkat çekici başka bir sorunu var gibi görünüyor. JerryRigEverything tarafından gerçekleştirilen parçalara ayırma işlemi, telefonun bakır havalandırmasının ciddi bir problem olduğunu gösteriyor. Telefonun içindeki sıcaklığın tahliyesi için kullanılan bu alan, pasif bir soğutma işlemi gerçekleştiriyor. Telefonla birlikte sunulan küçük fan aksesuarı telefona takılmadığı takdirde tüm soğutma işlemi buradan gerçekleştiriliyor.

Asus ROG Phone 2 likit soğutma sistemine sahip değil

Asus’un likit soğutma sistemi kullanmaması, telefonun aşırı ısınmasını kolaylaştıracak bir tercih olarak değerlendirilebilir. Ancak soğutma sisteminin büyüklüğü bu durumun ciddi bir tehdide dönüşmesini engelliyor. Bakır havalandırma boşluğunun asıl tehlikesi, telefona toz ve sıvı girişini de kolaylaştırması. 900 dolarlık bir telefonun bu tercih nedeniyle tehlikeye açık olması, kullanıcıları korkutabilir.

Asus ROG Phone 2, hâlihazırda Türkiye’de resmi olarak satılmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER