Manşetler

Asus ROG Phone 2 Ultimate Edition 1 TB depolama alanı ile tanıtıldı

asus rog phone 2 ultimate edition

Asus ROG Phone II, 120 Hz OLED ekranı ve üst sınıf özellikleriyle zaten heyecan verici bir üst sınıf Android telefonu. Ancak Asus, bugün duyurusunu yaptığı yükseltilmiş bir versiyon olan ROG Phone II Ultimate Edition ile çıtayı biraz daha yukarı taşıyor.

Asus ROG Phone II Ultimate Edition, 1 TB depolama alanı ve özel mat siyah gövde gibi özeliklere sahip. Ayrıca LTE performansı da artırılıyor, Kategori 20 4G LTE desteğiyle indirme hızı teorik olarak 2 Gbps seviyesine taşınıyor.

1 TB depolama alanlı disk, UFS 3.0 desteğine sahip. Çoğu amiral gemisi Android telefonda 256 GB veya 512 GB depolama alanı görürken, Asus’un üst sınıf oyun telefonu onların birçoğuna fark atıyor.

Yukarıda saydıklarımızın dışında, Ultimate Edition standart ROG Phone II modelinden farksız görünüyor. Yine de, oldukça etkileyici bir model olduğunu söyleyebiliriz. İçeride Snapdragon 855 Plus işlemci var. Qualcomm’un üst sınıf işlemcisi, şu sıralar piyasada olan çoğu amiral gemisi Android telefonda gördüğümüz 855’ten daha yüksek hıza sahip. Ayrıca özel Adreno 640 GPU versiyonu da normal versiyonu performans açısından geride bırakıyor.

ROG Phone 2 Ultimate Edition ekranı ile büyülüyor

Ne var ki, bu telefonun en çekici yanı 6.59 inç 1080p OLED ekran oluyor. Bu ekran yüksek yenileme hızıyla oyunda her detayı akıcı ve keskin biçimde gösteriyor. Razer Phone 2 ve OnePlus 7 Pro gibi yüksek yenileme hızlı ekrana sahip telefonlarda olduğu gibi, telefonun kullanıcı arayüzünde kaydırma ve gezinti de dikkate değer biçimde akıcı ve hızlı görünüyor.

Asus, bu telefonun 6000 mAh kapasiteli devasa pilinin 60 Hz ekran modunda PUBG Mobile maratonlarını çıkarabileceğini belirtiyor. Yeni tasarlanan üç boyutlu buhar haznesi ise Qualcomm işlemcinin tıkanma olmadan hızlı biçimde çalışmasını sağlıyor. Her şeye rağmen telefonun ısınmasını başarırsanız, daha düzgün ve güçlü bir soğutma için kullanabileceğiniz opsiyonel soğutma fanı aksesuarı da satılıyor.

ROG Phone 2 herkes için uygun bir telefon olmayacaktır. Tasarımı daha çok oyun tutkunlarının ilgisini çekecek türden. 48 megapiksel arka kamerasının da nasıl bir performans sunduğu hakkında henüz çok fazla yoruma rastlamadık.

Asus ROG Phone 2 Ultimate Edition, fiyatıyla da “en üst” tanımını hak ediyor. Normal versiyonunun yurt dışı satış fiyatı 899 avro iken, bu versiyon 1199 avroluk yurt dışı fiyat etiketi taşıyor.

ROG Phone II, bu ayın sonlarına doğru piyasaya çıkacak. Ultimate Edition ise ekim ayında çıkarak onu takip edecek. Görünüşe göre, bu en üst sınıf cihaz sadece Asus tarafından satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER