Teknoloji

Asus ROG ekosistemini yeni ürünlerle büyütmeye devam ediyor

asus rog noc

Asus ROG CES 2024 kapsamında düzenlediği For Those Who Dare: Transcendence adlı sanal lansman etkinliğinde performans odaklı yeni özel ürünlerini duyurdu.

Yeni gelişmiş BTF (Back to the Future) ekosistemiyle ROG, sistem toplarken kablo kalabalığını ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor. Üst düzey kablo yönetimi için gizli konnektörlere sahip ROG Maximus Z790 Hero BTF anakarttan devrim niteliğindeki ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF Edition ekran kartına kadar tüm seride her bir ayrıntı olağanüstü oyun deneyimi sunmak için özenle geliştirildi.

Asus ve Intel arasındaki anlaşmayla Asus’a geçen Intel’in Next Unit of Computing (NUC) platformu üzerinden ROG ilk ROG NUC modelini geliştirdi. Scorpion Canyon kod adlı bu küçük ama güçlü bilgisayar; Intel Core işlemciler ve NVIDIA RTX ekran kartlarıyla oyunlar için çok yönlü bir çözüm sunuyor.

Asus ROG NUC

Tipik bir oyun sisteminin ötesine geçen Scorpion Canyon kod adlı bu bilgisayar güçlü ve küçük yapısıyla istenilen yerde istenilen zaman oyun oynama özgürlüğü sunuyor. ROG NUC benzersiz oyun performansı için Intel Core Ultra 7 veya Core Ultra 9 işlemcilerin gücünden yararlanıyor. Performance Hybrid Architecture adı verilen mimari ek e-çekirdeklerle benzersiz bir çoklu görev deneyimi sunarken Intel Thread Director ve Intel Smart Cache teknolojileri ise iş yüklerini optimize ederek akıcı oyun deneyimleri yaşatıyor. Bunları NVIDIA RTX 4060 veya RTX 4070 ekran kartlarıyla bir araya getiren ROG NUC, dört adede kadar 4K ekran çıkışıyla etkileyici görüntüler vadediyor.

Alet gerektirmeyen kasa tasarımı 10 dakikadan kısa süre içinde entegrasyon imkanı veriyor. 270 x 180 x 50 mm boyutlardaki minimalist tasarım oyun performansından ödün vermiyor. Gösterdiği performansın yanı sıra ROG NUC, ROG Raikiri PRO kumanda ile uyumlu çalışarak oyunlarla etkileşime geçmenin yeni bir yolunu sunuyor. ARGB aydınlatma ve ROG Armory Crate uygulaması oyuncuların etkileyici ışık gösterileri hazırlamasına olanak veriyor.

Üründeki bağlantı seçenekleri araasında HDMI 2.1a, DisplayPort 1.4, Thunderbolt 4 / USB4 Type-C, USB 3.2 Gen 2, USB 2.0 ve Intel Killer WiFi 6E Ax1690i bulunuyor. Microsoft Windows 11 ve Linux ile uyumlu olan ROG NUC işletim sistemi tercihinde esneklik sunuyor.

Asus ROG NUC, içinde bulunduğu kategorilerde oyun makinelerinin temelini atıyor. Son derece küçük tasarımı, üstün performansı ve alet gerektirmeyen entegrasyonu ile bu model NUC oyun makinelerinin dönemini başlatıyor, oyunculara nasıl, nerede ve ne stilde oyun oynayacakları konusunda seçim yapma gücü tanıyor. ROG NUC ile ROG mükemmel oyun deneyiminde yeni bir dönemin kapılarını açıyor.

Asus ROG Swift oyun monitörlerini de yeniledi

Asus ROG Swift OLED PG39WCDM modeli sürükleyici oyun teknolojilerinde bir başka büyük adımı temsil ediyor. Bu 39 inç ultra geniş (3440 x 1440) 240 Hz 800R kavisli OLED oyuncu monitörü, oyunlara yönelik ekran teknolojilerinde sınırları zorlamaya ne kadar kararlı olduğumuzu bir kez daha gösteriyor. ROG Swift OLED PG32UCDP ise kullanıcıların istedikleri zaman 4K 240 Hz ile FHD 480 Hz arasında geçiş yapmasına imkan veren Frame Rate Boost özelliğine sahip ilk çift modlu oyuncu monitörü ünvanını taşıyor. Dünyanın en hızlı 480 Hz OLED oyuncu monitörü olan ROG Swift OLED PG27AQDP da bu yeni ve muhteşem seriyi tamamlıyor.

Üçüncü nesil ROG OLED teknolojisi, en yeni META teknolojisi ve ELMB teknolojisi ile donatılan yeni Swift ekranlar önceki modellere göre %30 daha yüksek maksimum parlaklık ve %20 daha geniş izleme açıları sunuyor. Özel soğutma bloğu yalnızca çalışma sıcaklığını azaltmakla kalmıyor ayrıca görüntü izi kalmasına karşı da koruyarak OLED ekranın ömrünü uzatıyor. 1300 nit maksimum parlaklık ve DisplayHDR True Black 400 uyumluluğu ile ROG Swift OLED sürükleyici oyun deneyimleri için etkileyici görüntüler veriyor. AMD FreeSync Premium Pro uyumlu 0,03 ms tepki süresi sayesinde düşük gecikmeli akıcı ve yırtılmasız görüntüler elde ediliyor. Özel Çok Düşük Hareket Bulanıklığı (ELMB) teknolojisi ise hızlı oyunlarda daha net ve pürüzsüz görüntüler sağlıyor.

Yerleşik Smart KVM özelliğine sahip ROG Swift OLED PG39WCDM, kullanıcıların tek bir klavye ve fare ile iki cihazı kontrol etmesine olanak veriyor. Ayrıca üzerindeki USB 3.2 bağlantısıyla hızlı veri aktarımı sağlıyor. DisplayPort, HDMI (v2.1) ve 90 W Power Delivery özellikli USB-C gibi bağlantı seçenekleri ROG Swift OLED ekranı oyun sistemleri için çok yönlü bir merkez haline getiriyor. Bu çığır açan özelliklerin yanı sıra monitörde duvara veya kola kolay montaj için ROG VESA montaj kiti bulunuyor. 800R kavisli paneliyle piyasadaki en kavisli monitör olan ROG Swift OLED gerçekten sürükleyici bir oyun deneyimi yaşatıyor.

Bu üç yeni model de Dynamic Shadow Boost, Dynamic Cross-hair, Variable Overdrive 2.0, Dynamic GameVisual (belirli modellerde) özelliklerini içeren ROG Artificial Intelligence teknolojisiyle kullanıcıların oyun deneyimlerini zenginleştiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER