Teknoloji

Asus ROG Balteus: LED ışıklı ve Qi şarj destekli mousepad

asus rog balteusComputex 2018’de yeni oyun telefonunu ve iki yeni oyun bilgisayarını tanıtan Asus, yine oyunculara yönelik başka aksesuarları da tanıttı. ROG Balteus adını taşıyan mousepad de bu aksesuarlardan biri oldu. Asus ROG Balteus, oyuncular için özel olarak tasarlanmış olmasının yanı sıra Qi kablosuz şarj özelliğine sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.

ROG Balteus, özelliklerinin yanı sıra standart mousepad tasarımından uzaklaşmış olmasıyla da göze çarpıyor. Asus’un mousepad’inde daha uzun ve portre formunda bir tasarımın tercih edildiği görülüyor. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu tasarım sayesinde kullanıcıların fareyi mousepad’in etrafında fazla dolaşmadan kullanabileceği belirtildi. 37 cm. uzunluğa ve 32 cm. genişliğe sahip ROG Balteus, oldukça geniş bir alan sunuyor.

ROG Balteus, kullanıcıların karşısına iki farklı versiyonla çıkıyor. Standart versiyonda mousepad’in üzerinde 15 LED ışık bulunuyor. Diğer versiyonda ise sağ üst köşede bir kablosuz şarj alanı bulunuyor. Enerjisini bilgisayardan alan bu şarj ünitesi sayesinde telefonu ROG Balteus’un üzerine koyarak şarj etmek mümkün oluyor.

Asus ROG Balteus, Qi şarj desteğine sahip ilk mousepad değil. Takieso Graft Design MousePad+ ve Corsair MM1000 gibi seçenekler daha önce gün yüzüne çıkmıştı. ROG Balteus ise LED ışıkları ve Qi şarjı bir arada sunan ilk seçenek olarak dikkat çekiyor. Mousepad’in ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER