Teknoloji

ASUS PC’lere özel hareket algılama cihazı WAVI Xtion’ı piyasaya sunmaya hazırlanıyor

Microsoft’un Xbox 360 için geliştirmiş olduğu hareket tabanlı oyun kumanda sistemi Kinect’in kullanımı sadece oyun konsoluyla sınırlı kalmadı. Meraklı bilgisayar korsanları bu kumanda yardımıyla PC’lerini kontrol edecek çeşitli girişimlerde bulundu. Hatta bu gayriresmi girişimlerin ardından Microsoft da bu işi desteklemeye karar verdi.

Kinect’in açtığı yol diğer şirketleri de cezbetmeye başlamıştı. Hareket kontrol sistemlerini görücüye çıkaran çeşitli şirketlerle karşılaştık, ancak şimdiye kadar başarılı bir uygulama görmüş değildik. ASUS’un geçtiğimiz ocak ayında tanıttığı WAVI Xtion adlı cihaz ise gelecek vad eden bir sistem niteliğindeydi. Gelen haberlere göre ASUS bu cihazı önümüzdeki ekim ayında çıkarmayı planlıyor. Şirketin multimedya işlerinden sorumlu yöneticisi Kent Chien bu cihazdan 100 bin adet satmayı hedeflediklerini belirtti.

ASUS’un sisteminde WAVI adı verilen kablosuz alıcı ve vücut algılama cihazı yer alıyor. Algılama cihazı Xtion Pro adını taşıyor ve PrimeSense tarafından geliştirilmiş bir yongayı temel alıyor. ASUS’un bu sistemi öncelikle Xbox 360 gibi konsolların ithalatının yasak olduğu, dolayısıyla piyasada bulunmadığı Çin’de piyasaya sürmeyi hedefliyor. WAVI Xtion’ın bu ülkede 250-300$ arasında bir fiyattan satılması bekleniyor. Bu fiyatın Çin’in için biraz fazla olduğu şeklinde yorumlar da yapılıyor. ASUS sensörle birlikte kullanılacak yazılım için de Industrial Technology Research Institute adlı bir yazılım kuruluşuyla işbirliği yapıyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER