Teknoloji

Asus Padfone nisanda piyasada

Teknoloji dünyasının ağır topları yeni ürünlerini Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmaya son hızla devam ediyorlar. Asus da yeni ürünlerinden Padfone’u görücüye çıkarttı. Mobil Dünya Kongresi’nin en ilginç tasarımlarından biri olan Padfone hem tablet hem de bir telefon. Aynı zamanda kulaklık olarak da kullanılabilen bir kaleminin de olması Padfone’u daha da ilgi çekici hale getiriyor. Android Ice Cream Sandwich ile çalışan Padfone, 1.5 GHz’lık Qualcomm S4 işlemciye ve 4G LTE teknolojisine sahip.

Padfone’un entegre telefonu da tıpkı tableti gibi 1.5 GHz’lık Qualcomm S4 işlemciye ve 4G LTE’ye sahip. Bunlara ek olarak AMOLED ekran, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ile 8 megapiksel arka, 1.3 megapiksel ön kamera da telefonun donanımları arasında bulunuyor. Android Ice Cream Sandwich işletim sistemine sahip olan telefon da klasik micro SD yuvasının yanında micro-HDMI girişi de bulunuyor. Telefon, tablete monte edildiği zaman ise tabletin pil ömrünü 5 kat uzatıyor. Bu da yaklaşık 9 saate tekabül ediyor.

Asus’un ”Daima açık, daima bağlı” felsefesine uygun bir şekilde geliştirilen Padfone ile kullanıcılar hiç bir bulut servisine ya da eş zamanlamaya ihtiyaç duymadan tablet ve telefon arasında veri transferi yapabilecek. Telefon aracılığıyla yapılan işler, telefon tablete monte edildiği zaman da kaldığı yerden devam edecek. Padfone, Asus’un hep vurguladığı ‘dönüşüm’ün çok önemli bir parçası.

Asus Padfone, nisan ayında piyasada olacak. Yalnız LTE versiyonunu almak isteyenler ise üçüncü çeyreğe kadar beklemek zorunda. Bu kendine özgü cihazın fiyatına ve hangi operatörler aracılığı ile satılacağına dair ise henüz bir bilgi yok.

İlgili – Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER