Teknoloji

Asus’tan PadFone mini ve ZenFone serisi akıllı telefonlarla her zevke hitap ediyor

Asus’un telefon ile tablet arasında geçiş yapma, her iki deneyimi de tek bir cihazda yaşama fırsatı veren PadFone serisi yeni bir üye kazandı. CES 2014 basın toplantısında duyurulan PadFone mini 4 inç akıllı telefonu yeri geldiğinde 7 inç tabletin arkasına takıp yepyeni bir cihaz gibi kullanma fırsatı sunuyor.

asus-padfone-mini-070114PadFone mini’nin telefon parçasının 4 inç ekranı 480 x 800 çözünürlüğe sahipken, tablet parçası da 1280 x 800 çözünürlüklü bir ekran içeriyor. Ekranlar bakımından her iki birimin de standartların üstüne pek çıkmadığı görülüyor. İşlemci tarafında 1.6 GHz Intel Atom Z2560 işlemciyi görüyoruz. 116 gr. ağırlığa sahip PadFone mini telefonu Android 4.3 ile yüklü geliyor ve bunun üstünde Asus’un yepyeni ZenUI kullanıcı arayüzünü barındırıyor. Bu kullanıcı arayüzü Android deneyimini basitleştirirken parlak ekran okumayı biraz daha kolaylaştırıyor.

Ayrıca cihazda kamera deneyimini daha iyi hâle getiren bazı düzenlemeler de yapılmış. Arkada 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor.

Her iki parça birbirine bağlandığında toplamda 3270 mAh gibi yüksek bir pil kapasitesine erişiliyor. 4 inç’lik telefon 7 inç tabletin arkasında kendisi için ayrılmış yuvaya oturdulduğunda PadFone mini’yi bir tablet gibi kullanmak mümkün hâle geliyor.

Bu arada Asus ZenFone adını verdiği yeni bir akıllı telefon serisi daha duyurdu. 4, 5 ve 6 inç ekranlı, çeşitli renk seçenklerine sahip modeller içeren bu seride yurt dışı satış fiyatları 99 dolardan başlıyor. PadFone’a benzer havaya sahip olan bu cihazlar sadece tablet yerleştirme istasyonları içermiyor. Her üç cihaz da Intel işlemcilerle güçlendirilirken, Android 4.3 ve onun üstünde ZenUI kullanıcı arayüzü çalışıyor. Bu arada sadece ZenFone 6’ya özel olarak, bu telefonun akıllı ekranını bir kurşun veya tükenmez kalemle kontrol etmek mümkün oluyor.

İlgili >> Asus

İLGİLİ HABERLER