Manşetler

ASUS Padfone Android Ice Cream Sandwich ile yüklü gelebilir – Video

ASUS yeni tablet-akıllı telefon melezi Padfone‘un duyurusunu yaptı. Duyurunun ardından internette bu cihaza ait çeşitli incelemeleri görmeye başladık. Ancak sitelerin incelemesini yaptıkları cihazlar henüz taslak aşamasında olduğu için tasarımı dışında pek fazla fikir elde etmek zor. Yine de, ASUS’un bu cihazla ilgili büyük planları olduğunu söylemeliyiz.

ASUS’tan Benson Lin, Honeycomb işletim sistemi taşıyan bir akıllı telefon çıkaramayacaklarını söyledi. Bu açıklama Padfone’un Android’in bir sonraki sürümü olacak Ice Cream Sandwich ile birlikte yüklü gelme ihtimalini yükseltiyor. Hatırlayacak olursanız, Android Ice Cream Sandwich hem akıllı telefon hem de tabletlerde çalışma yeteneğine sahip olacak.

ASUS Padfone taslak örneğini yakından inceleyen Engadget tayfası bu cihazın donanımı hakkında bir fikir edinmemizi sağlıyor. Padfone’un tablet parçası ekran, bir çift hoparlör, batarya, giriş/çıkış genişleticisi gibi bileşenlerden oluşuyor ve kendi başına çalışmıyor. ASUS, tablet paneliyle birlikte kullanımı mümkün olacak özelliklerden bahsetti. Ayrıca tablet doku ile daha sonra çıkacak jenerasyonlar arasında da uyumluluğun bulunması düşünülmekte. ASUS, tablet arayüzünün ikinci nesil Android tabletininkilerine benzer olacağını söylüyor. Şirket ikinci nesil Android tabletleriyle Transformer ve Slider’ı izleyen tabletleri kastediyor olmalı.

Video: ASUS Padfone Engadget İncelemesi

İlgili – Engadget

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER