Manşetler

Asus PadFone 2 ve tablet yerleştirme istasyonu resmi tanıtım öncesinde görüntülendi

Asus yarın Milano ve Taipei’de aynı anda düzenlenecek etkinliklerle yeni PadFone 2’yi tanıtacak. Bloomberg TV akıllı telefon-tablet melezi bu cihazı önceden inceleme fırsatı buldu. Yazının devamında bulacağınız videoda yeni nesil PadFone’un ilk nesil modele fazlasıyla benzediği görülüyor, ancak 4.7 inç’lik ekranıyla ondan daha fazla alan kaplıyor. Cihazın arkasında 13 megapiksel çözünürlük destekli bir kamera yer alıyor, böylelikle ürün yüksek kaliteli fotoğraflar da çekebiliyor. Bu arada en dikkat çekici yeniliklerden bir tanesi de yeniden tasarlanan PadFone Station adlı tablet aksesuarı.

Birinci nesil PadFone tablet parçasının arkasında yer alan ve bir kapakla kapatılan yuvaya yerleştiriliyordu. PadFone 2 ile birlikte tamamen farklı bir tasarıma gidiliyor ve dock tarzı bir bağlantı yaklaşımına gidiliyor. Bu yeni yaklaşımda telefon tablet parçasının arkasında yer alan ve normalde de açık şekilde duran bir yuvaya oturtuluyor. Telefon tablet aksesuarına bağlı olduğu zaman telefonun arkası açıkta kalıyor, tabletin bir parçası gibi görünüyor. Bu durumda telefonun kamerasını tablet kamerası gibi kullanmak da mümkün oluyor. Doğrusunu söylemek gerekirse Asus’un bu yeni yaklaşımı daha pratik duruyor.

Bloomberg’in yukarıda bulacağınız videosunda PadFone 2’nin yanı sıra Asus’un dokunmatik ekranlı Windows 8 bilgisayarlarıyla ilgili detaylara ulaşmak da mümkün. Bu arada cihaz sızıntılarıyla bildiğimiz @evleaks Twitter hesabı PadFone 2’ye ait bir basın fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta PadFone 2 ile birlikte PadFone Station adlı tablet istasyonu da dikkat çekiyor.

İlgili >> YouTube (Bloomberg TV), Twitter (@evleaks)

İLGİLİ HABERLER