Eğlence

Asus oyun odaklı bir akıllı telefon hazırlığı içinde olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus oyunRazer’ın ilk akıllı telefonu Razer Phone ile kapısını açtığı oyun odaklı akıllı telefon pazarına yeni isimlerin girişi devam edecek gibi görünüyor. Xiaomi tarafından desteklenen oyun telefonu Black Shark’ın geçtiğimiz hafta tanıtılmasının ardından sıra oyun ve teknoloji dünyasının diğer önemli isimlerine gelmişe benziyor. Bu isimler arasında Asus da bulunuyor. Asus oyun pazarında Strix ve Republic of Gamers (ROG) markalarıyla elde ettiği başarıyı akıllı telefonlarda da kullanma konusunda istekli görünüyor.

Tayvanlı üreticiden şimdilik bu konuda resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak Filipinlerde gerçekleştirilen mağaza açılışında konuşan CEO Jerry Shen, oyun odaklı bir akıllı telefon çıkarabileceklerini belirtti. Şirketin oyun bilgisayarları pazarındaki konumunu düşününce bu ihtimal kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Oyun telefonu pazarının yeni şekilleniyor olması da, Asus için fırsatın cazibesini artıran faktörlerden biri olarak değerlendirilebilir.

Shen’in sözlerini Asus’un bu hedef doğrultusunda adım atacağının kesin bir teminatı olarak değerlendirmek pek doğru bir hareket olmayacaktır. Tayvanlı üreticinin oyun odaklı bir telefon geliştirmek için ciddi bir maddi ve insani kaynak ayırmayı tercih etmemesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Eğer Asus oyun telefonu üretirse bu telefonda güçlü ve prestijli bir marka olan ROG’u kullanması kimseyi şaşırtmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER