Teknoloji

Asus kendi HoloLens’ini geliştirmeyi planlıyor

hololens-microsoft-061015

PC üreticisi Asus, Microsoft HoloLens tarzı bir artırılmış gerçeklik başlığı geliştirebileceğine dair işaretler veriyor. CNET’e konuşan Asus Başkanı Jonney Shih ve Microsoft Başkan Yardımcısı Terry Myerson, Asus’un Microsoft ile kendi HoloLens’ini geliştirmek için görüştüğünü belirttiler.

Microsoft HoloLens için bugüne kadar çeşitli yazılım teklifleri sunulsa da, ilk kez büyük bir PC üreticisi işin donanımsal kısmına yönelik ilgisini ortaya koymuş oldu.

Projenin akıbeti şu an için fazlasıyla belirsiz gözüküyor. CNET’in haberinde Shih’in Asus’un artırılmış gerçeklik başlık üretimine nasıl yaklaşacağını değerlendiği belirtilirken, Microsoft HoloLens’in henüz bir prototip olmanın ötesine geçemediğine dikkat çekildi.

Microsoft, halen önümüzdeki yılın başlarında sevkiyatı gerçekleştirilecek 3 bin dolarlık geliştirici versiyonları için başvuru almaya devam ediyor. Artırılmış gerçeklik profesyonel dünyada gelecek vadettiğini gösterse de, henüz geniş ölçekli biçimde son kullanıcılarla buluşmadı. Asus’un kendi HoloLens’ini üretmesi durumunda ürünü genel amaçlı mı yoksa sadece oyunculara özel biçimde mi sunacağı da merak edilen diğer unsurlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER