Teknoloji

ASUS Jelly Bean güncellemesi alacak Android tabletlerini açıkladı

asus-transformer-prime-300-00003

Google’ın Android 4.1 Jelly Bean yüklü Nexus 7 tabletinin üreticisi olan ASUS kendi tablet serisi Transformer’ın da güncelleme haritasını şekillendiriyor. Tayvanlı şirketten gelen açıklamaya göre ASUS Transformer Pad, ASUS Transformer Pad Prime ve ASUS Transformer Pad Infinity tabletler Android 4.1 Jelly Bean güncellemesini önümüzdeki aylarda alacak.

ASUS’un çift çekirdekli NVIDIA Tegra 2 işlemcili orijinal ASUS Transformer tabletiyle elde ettiği başarının arkasından gelen tabletler de bu başarıyı sağlamlaştırdı. Android tabletleri konusunda haklı bir üne sahip olan şirket Nexus 7’yi de geliştirerek bu işteki uzmanlığını bir kez daha ortaya koymuş oldu. ASUS, geçen yılın sonlarına doğru da NVIDIA’nın dört çekirdekli Tegra 3 işlemcisini taşıyan ilk tableti piyasaya sürmüş, ayrıca Android 4.0 Ice Cream Sandwich güncellemesini mevcut ürünlerine sunan ilk şirketlerden biri olmuştu.

ASUS hangi cihazların Jelly Bean güncellemesi alacağını az çok belli etse de zaman konusunda bir renk vermiyor. Bu arada yukarıda belirttiğimiz cihazların dışında kalanlar için güncelleme ihtimali de araştırılıyor. Anlayacağınız orijinal Transformer ve Slider gibi tabletler için durum belirsiz.

İlgili >> SlashGear

İLGİLİ HABERLER