Teknoloji

ASUS İtalya’dan Transformer Prime ile ilgili tartışmalara yönelik açıklama

ASUS’un Eee Pad Transformer Prime’ın açılış yükleyicisine kilit koymasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. ASUS’un ABD merkezi konuyla ilgili resmi bir açıklama yapacağını açıklamıştı. İtalya ekibiyse biraz daha hızlı davrandı ve yayınladığı açıklamada kilit koyma işleminin güvenlik ve kararlılığı artırmak amacıyla yapıldığını belirtti.

ASUS İtalya’nın açıklamasında tabletin batarya ve GPS ile ilgili sorunlarıyla açılış yükleyicisi hakkındaki tartışmalara değinildi. ABD’de satılan Prime’lardaki problemlerin İtalya’da satılacak ürünleri etkilemeyeceği belirtilirken, söz verilen batarya ömrünün de sağlanmakta olduğu kaydedildi. GPS ile ilgili olarak ise Prime’ın kişisel navigasyon aracı olarak yola çıkmadığını, bu nedenle GPS yongasının yokluğunun çok büyük bir kısıtlama olmayacağı kaydedildi.

Açılış yükleyicisine erişimle ilgili olarak ise ASUS İtalya kullanıcıların bu karara saygı duyması gerektiğini, çünkü bunun onların iyiliği için yapıldığını kaydetti. Cihazın temel işlevlerinin farklı bir bellenim yüklenerek değiştirilmesi veya donanımı standart frekansın ötesine çıkarma girişiminin garantiye zarar vereceğini, ürünün güvenliğini ve düzgün işlemesini tehlikeye atacağını kaydetti.

İlgili – Facebook (ASUS Italia)

İLGİLİ HABERLER