
Asus, geçtiğimiz ay Microsoft’un HoloLens’ine benzer bir artırılmış gerçeklik başlığı üretmeyi planladığını açıklamıştı. Web üzerinden gerçekleştirilen bir yayında konuşan Asus CEO’su Jonny Shih, artırılmış gerçeklik başlığı üretim planını doğruladı ve ürünü 2016 içinde piyasaya sürmeyi istediklerini dile getirdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xbox için büyük karar masada, Microsoft seçenekleri artırdı

Microsoft AI CEO’su Anthropic’i eleştirdi: Claude’un bilinci hakkında konuşmak tehlikeli

Bluesky Reddit benzeri topluluklar özelliğini hazırlıyor

Ninja Theory’nin gizemli korku oyunu Project Mara rafa kaldırıldı

Google Chrome uBlock Origin ve diğer reklam engelleyicilere desteği tamamen sonlandırıyor
Şirketten daha önce yapılan yorumlar, üretilecek artırılmış gerçeklik başlığının Microsoft HoloLens’e benzer bir yapıda olacağı ve daha uygun bir fiyatla geleceği izlenimini oluşturmuştu. Asus, gerçekleştirdiği web yayınında ürünün HoloLens’e yakınlığı ve satış fiyatı konusunda bilgi vermedi.
Microsoft, HoloLens’in apayrı bir kategoriye dönüşebileceğini ve sadece kendisine özgü kalmayabileceğini belirtmişti. Sanal gerçeklik gibi sarmalayıcı bir yapıda olmayan HoloLens teknolojisi, simule edilmiş nesneleri gözlükler aracılığıyla gerçek dünyaya yerleştiriyor.
Yazılım devi, HoloLens’in geliştirici versiyonunu önümüzdeki yılın başlarında 3 bin dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sürmeyi planlıyor. HoloLens yolculuğunda Asus’u başka üreticilerin takip edip etmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.
⚡️⚡️ BU FIRSATLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ⚡️⚡️
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


