Teknoloji

Asus HoloLens benzeri artırılmış gerçeklik başlığı üreteceğini doğruladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus, geçtiğimiz ay Microsoft’un HoloLens’ine benzer bir artırılmış gerçeklik başlığı üretmeyi planladığını açıklamıştı. Web üzerinden gerçekleştirilen bir yayında konuşan Asus CEO’su Jonny Shih, artırılmış gerçeklik başlığı üretim planını doğruladı ve ürünü 2016 içinde piyasaya sürmeyi istediklerini dile getirdi.

Şirketten daha önce yapılan yorumlar, üretilecek artırılmış gerçeklik başlığının Microsoft HoloLens’e benzer bir yapıda olacağı ve daha uygun bir fiyatla geleceği izlenimini oluşturmuştu. Asus, gerçekleştirdiği web yayınında ürünün HoloLens’e yakınlığı ve satış fiyatı konusunda bilgi vermedi.

Microsoft, HoloLens’in apayrı bir kategoriye dönüşebileceğini ve sadece kendisine özgü kalmayabileceğini belirtmişti. Sanal gerçeklik gibi sarmalayıcı bir yapıda olmayan HoloLens teknolojisi, simule edilmiş nesneleri gözlükler aracılığıyla gerçek dünyaya yerleştiriyor.

Yazılım devi, HoloLens’in geliştirici versiyonunu önümüzdeki yılın başlarında 3 bin dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sürmeyi planlıyor. HoloLens yolculuğunda Asus’u başka üreticilerin takip edip etmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER