Teknoloji

ASUS GTX550 Ti DirectCU grafik kartları yurtdışında piyasaya sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ASUS, içinde NVIDIA GTX 550 Ti grafik işlemcisini barındıran yeni video kartlarını piyasaya sürmeye başladığını duyurdu. Bu yeni kartlar HD Blu-ray oynatma ve 3D içerik desteği de sunuyor. GTX 550 Ti DirectCU 192 adet CUDA çekirdeği barındırıyor. Üzerinde oynamalar yapılan tasarımı sayesinde kartın renk işleme performansı arttırılmışken diğer kart versiyonlarına göre de daha düşük gürültü üretimi yapılıyor.

ASUS bu yeni kartın yüzde 28 daha hızlı olduğunu ve bir önceki neslin üyesi olan GTS 450 kartına göre watt başına yüzde 20 daha iyi performans sunduğunu iddia ediyor. DirectX 11, 3D Vision, NVIDIA Surround ve PhysX desteğine sahip olan bu kart uyumlu PC’lerin içinde SLI modunda da kulanılabiliyor.

ASUS’un yeni video kartında soğutma çözümü olarak grafik işlemcisine doğrudan dokunan ısı tüplerini kullanılıyor. Böylelikle çalışma esnasında yüzde 20 daha serin bir ortam sağlanıyor. Super Alloy Power VRM sayesinde daha temiz güç ve daha iyi hız aşırtma performansı sunulmakta. ASUS GTX550 Ti grafik işlemcisini standart, Top ve Ultimate versiyonları şeklinde sunacak. Top GPU 975 MHz, Ultimate GPU ise 1015 MHz çalışma frekansına sahipken standart GPU 910 MHz’de çalışacak. Bellek saatleri ise sırasıyla 4104 MHz, 4200 MHz ve 4104 MHz.

İlgili – ASUS

İLGİLİ HABERLER