Teknoloji

Asus Google Meet için özel kamera donanım sistemi çıkarıyor

asus google meet compute system

Asus, Google Meet ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir video donanımını duyurdu. Yeni cihaz görüşmeleri yürüten küçük bir bilgisayar, harici hoparlör ve seçilen konfigürasyona bağlı olarak bir kamera ve dokunmatik ekran içeriyor.

Google Meet Compute System adını taşıyan bu bilgisayar Intel Core i7 işlemci, 128 GB SSD içeriyor. Manyetik kasası sayesinde kutusundan çıkan ayağa kolaylıkla tutturulabiliyor veya bir yerlere kolay bir şekilde gizlenebiliyor. Aşağıda görülebileceği üzere, arkada birçok farklı port seçeneği de bulunuyor.

asus google meet compute system

Starter Kit (Başlangıç Paketi) ve Small/Medium Room Kit (Küçük/Orta Oda Paketi) seçenekleri en fazla sekiz kişilik konferans odaları için ideal görünüyor. 120 derece görüş açılı, 720p görüntü kalitesinden ödün vermeden 4 kat yakınlaştırma yapabilen kamera da bu paketlerle sunuluyor.

Large Room Kit (Büyük Oda Paketi) ise en fazla 20 kişilik konferans odaları için tasarlanmış. Asus’un web sitesine göre Logitech’in PTZ Pro 2 Camera ürünüyle de kullanılabiliyor. PTZ Pro 2 ile 1080p video kaydı yapılabiliyor ve 10 kat yakınlaştırma imkanı sunuyor. Large Room Kit ise kamerayla gelmiyor. Asus, şirketlerin o kamerayı edinmek için malzeme tedarikçileriyle görüşmesi gerektiğini söylüyor. Small/Medium Kit ve Large Room Kit paketleri görüşmeyi yönetmeyi sağlayacak dokunmatik panel de içeriyor.

Asus’un Google Meet görüşme paketleri haziran ayında 28 farklı ülkede satışa sunulacak. Starter Kit için 1915 avro, Small/Medium Room kit için 2320 avro, kamera içermeyen Large Room Kit için de 1970 avro fiyat belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER