Teknoloji

Asus giyilebilir ürünün ses ve hareket kontrollerine ağırlık verecek

Asus yönetim kurulu başkanı Jonney Shih’in Focus Taiwan’a verdiği demece göre, Asus yakında beklenen giyilebilir ürünü için sesle ve el hareketleriyle kontrol mekanizmalarını test ediyor.

asus-logo-290312

İlk giyilebilir ürünün bir akıllı saat olacağı tahmin ediliyor. Böylelikle Asus da sektörün diğer oyuncularını takip etmiş olacak. Söz konusu giyilebilir ürün akıllı telefon deneyimini tamamlayıcı nitelikte olacak.

Shih, ses veya hareket kontrolleri gibi daha doğal kullanıcı arayüzlerinin bulunduğunu, ancak bunlar içinde çeşitli çığır açıcı gelişmelerin yaşanması gerektiğini kaydetti.

Giyilebilir ürünlerin ekranları, akıllı telefonlarınkiyle karşılaştırılınca bir hayli küçük kalıyor, bu da ekran üzerinde dokunarak kontrolü zorlaştırıyor. Ses ve el hareketlerinin kontrol için parmaklar yerine kullanılabileceği sektörün ortak görüşü, böylelikle daha sezgisel bir deneyimin yakalanabileceği düşünülüyor.

Asus geçtiğimiz kasım ayında yatırımcılara verdiği bilgide Haziran 2014’te Taipei’de düzenlenecek Computex fuarında sergilemek istediğini belirtmişti. Şirket içinden gelen bilgilere göre bu giyilebilir ürün “fark yaratıcı” olarak nitelendiriliyor. Ne var ki, bu cihaza ait detaylı bilgiler veya basın fotoğrafları henüz sızmadı.

Google geçtiğimiz haftasonunda Android’in giyilebilir cihazlarda daha düzgün çalışmasına olanak sağlayacak yazılım geliştirme araçsetinin (SDK) çıkarılacağını açıklamıştı. Asus gibi Google’ın da genel olarak sesle kontrol edilen bir akıllı saat çıkaracağı konuşuluyor.

Bu arada Shih, Focus Taiwan’a verdiği demeçte giyilebilir ürünüyle ilgili olarak güç tüketimine de önem verdiklerini kaydetti. Yönetim kurulu başkanı saatin ses ve hareketle kontrol edilecek olmasına rağmen akıllı telefonun onda biri oranında güç tüketeceğini dile getirdi.

İlgili >> Focus Taiwan

İLGİLİ HABERLER