Manşetler

ASUS Fonepad Ön İnceleme

ASUS’un geçen ayın sonunda Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı ilgi çekici cihazlardan bir tanesi ASUS Fonepad olmuştu. Adından da anlaşılacağı üzere tablet ve telefonu bir araya getiren bu hibrit cihazı ASUS Türkiye’nin bugün İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında görme fırsatı bulduk. Cihazla ilgili izlenimlerimizi de paylaşmadan geçmeyelim istedik.

ASUS-FonePad-on-inceleme-00001

7 inç’lik bir tablet olan ASUS Fonepad, yine bir ASUS üretimi olan Nexus 7’nin çizgisini devam ettiriyor. Ancak o tablete göre daha göz alıcı bir görünüme sahip olduğu bir gerçek. Bunda Fonepad’in metal ağırlıklı bir kasayla gelmesinin büyük etkisi bulunuyor. Ayrıca Fonepad, Nexus 7’den çok az daha ince. Öte yandan tabletin arkasında 3.2 megapiksel, otomatik odaklı bir kamera yer alıyor. 720p video kayıt yetenekli bu kameraya önde yer alan ikinci bir kamera daha eşlik ediyor.

ASUS Fonepad’in 7 inç’lik ekranı 1280 x 800 piksel çözünürlüğe sahip. Bu büyüklükte bir ekran için çözünürlüğün fazlasıyla yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca ekranın IPS LCD teknolojisine sahip olması, görüş açılarının oldukça iyi olmasını mümkün kılıyor. Ekranın parlaklığının da fena olmadığını söyleyebiliriz, ancak nedense Nexus 7’nin ekranının parlaklığı biraz daha yüksek gibi geldi. Fonepad tuş dizilimi bakımından Nexus 7’nin tersi bir dizilim içeriyor. Güç butonu ve ses tuşları alt alta ve sol üste gelecek şekilde konumlandırılmış. Tabletin metalle kaplı arka yüzeyinde Intel logosu dikkat çekiyor.

asus-fonepad-on-inceleme-00004

Arkadaki Intel logosundan da anlaşılacağı gibi, Fonepad’de 1.2 GHz hızında çalışan Intel Atom Z2420 işlemci barındırıyor. Buna 1 GB RAM eşlik ediyor. Tableti yeteri kadar inceleyecek zamanımız olmadığı için performans bakımından detaylı bir resim çizmek yok. Yine de, tablet arayüzünde geçişlerin hızlı olduğunu, uygulamaların da fazla bekletmeden açıldığını söyleyebiliriz. Anlayacağınız, ilk intiba ARM tabanlı işlemcilerinkine göre çok farklı değil.

ASUS Fonepad Android 4.1 Jelly Bean ile yüklü geliyor. Kullanıcı arayüzünde ASUS’un çeşitli özelleştirmelerini görüyoruz. Ayrıca çeşitli ASUS uygulamaları da tablette önceden yüklenmiş olarak geliyor. Ayrıca telefonun giriş ekranında, alt kısımda yer alan kısayollar arasında telefon uygulamasının da yer aldığını görüyoruz. Bu uygulamanın tasarımı bir akıllı telefonunkinden çok farklı değil. Tabii ki, ekranın büyük olması dokunmatik tuşların da daha büyük olması anlamına geliyor.

ASUS Türkiye yetkililerinden aldığımız bilgilere göre Fonepad’in gelecek ay içinde Türkiye’ye gelmesi kuvvetle muhtemel. Fiyat bilgisi de piyasaya çıkışın hemen öncesinde belli olacaktır. 7 inç’lik bir tableti kulağa götürüp konuşmak çok kolay olmasa gerek. Ancak ASUS bu noktada işleri kolaylaştıracak aksesuar seçeneklerini de sunacaktır.

Galeri: ASUS Fonepad Ön İnceleme
[nggallery id=1208]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER